Forum CANON / Canonisti
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Obiectiv Samayang 650-1300 mm F/8

2 participanți

In jos

Obiectiv Samayang 650-1300 mm F/8 Empty Obiectiv Samayang 650-1300 mm F/8

Mesaj  Tineghe Vin Dec 31, 2010 1:42 am

Salutare si La Multi Ani.
Am si eu mai multe intrebari legate de acest obiectiv http://www.f64.ro/products/description/Samyang_650_1300mm_F_8_MC_IF_focalizare_manuala-pentru_montura_T2/index.html
1. Ce parere aveti despre el
2. Eu am un canon 350D si am observat ca in momentul focalizarii manuale (obiectiv 18-55) se aprinde pe vizor un beculet verde. Ce credeti? in cazul acestui obiectiv, aparatul procedeaza la fel (lecat de beculetul verde de la focalizare) sau trebuie sa fiu foarte atent cu focalizarea manuala. Mi se pare destul de greu sa focalizezi manual, mai ales la distanta foarte mare.

Multumesc. si an nou fericit.
Tineghe
Tineghe

Puncte : 120
Reputatie : 12
Data de inscriere : 08/11/2010

Sus In jos

Obiectiv Samayang 650-1300 mm F/8 Empty Re: Obiectiv Samayang 650-1300 mm F/8

Mesaj  gnash Lun Ian 03, 2011 7:27 pm

Salut.
Beculetul verde de care vorbesti se va aprinde indiferent de ce obiectiv folosesti pe aparat atunci cand a fost realizata focalizarea. Ma refer, bineinteles si la focalizare manuala / automata... singura conditie este ca obiectivul sa aiba si chip pentru a putea comunica cu aparatul. Samayang 650-1300, nu are, deci nu va functiona confirmarea de focalizare.
Obiectivul Samayang 650-1300 mm F/8... este un obiectiv bunicel (nu mai vorbesc de pret), dar depasit.
Focusul manual poate fi o adevarata problema, va trebui sa folosesti tot timpul un trepied, va trebui sa te inarmezi cu rabdare si sa tragi destule cadre pana sa-ti iasa ceva. E pacat ca dupa o zi de munca sa ajungi acasa si sa vezi ca nu poti folosi nici un cadru...
Mi se pare un obiectiv intunecat, deci daca n-ai lumina, sansele sa-ti iasa un cadru, scad...
Un alt minus pe care il gasesc acestui obiectiv este faptul ca, datorita faptului ca "nu stie sa comunice" cu aparatul, va trebui sa reglezi TOT manual si expunerea...
A, si sa nu mai vorbim de greutate... 2kg! Deci iti trebuie un trepied solid...

gnash
Moderator
Moderator

Puncte : 63
Reputatie : 2
Data de inscriere : 08/02/2010

Sus In jos

Mesaj  Tineghe Sam Ian 08, 2011 9:34 am

Ok. multumesc frumos. Am inteles si cred ca imi iau gandul de la aacest obiectiv. M-am gandit sa-mi iau un telescop injur de 1200mm care are luminozitatea mai mare si cerd ca e mai ok pentru ce vreau sa fac.

As mai avea o intrebare legata de obiective. As vrea sa stiu daca pot sa pun de exemplu un obiectiov 50mm cu montura FD pe un canon DSLR EOS, sau difera monturiile de la FD la EF
Multumesc si scuzatima ca am postat aici.
Tineghe
Tineghe

Puncte : 120
Reputatie : 12
Data de inscriere : 08/11/2010

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare