Forum CANON / Canonisti
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Obiectiv zoom vs. obiectiv fix

+2
florin
mann2009
6 participanți

In jos

Obiectiv zoom vs. obiectiv fix Empty Obiectiv zoom vs. obiectiv fix

Mesaj  mann2009 Mier Apr 14, 2010 6:44 am

SInt posesorul unui aparat Canon 500d cu obiectivul de kit 18-55mm .
Din cite am inteles , este un obictiv modest , sper sa fac un upgrade cit mai curind.
Ce obiective aveti , care credeti ca ar fi cele mai bune obiective pentru un aparat Canon, haideti sa facem un TOP !

mann2009

Puncte : 9
Reputatie : 0
Data de inscriere : 08/04/2010

Sus In jos

Obiectiv zoom vs. obiectiv fix Empty Obiectiv

Mesaj  florin Lun Apr 19, 2010 3:13 am

Salut
Eu detin un Canon 50D si am avut 18-55mm IS.De curand mi-am achizitionat un 17-40mm L si se vede clar diferenta intre un obiectiv modest, si un obiectiv L.Binenteles ca aici intervin banii,care oricum se merita....dar daca se vrea trecerea la full frame in viitor si calitate superioara eu zic ca un 17-40mm este alegerea potrivita.M-ai detin si un 55-250mm IS ,de care sunt intr-o proportie de 80% multumit,dar urmeaza si aici sa-mi achizitionez un tele tot L.

florin

Puncte : 4
Reputatie : 0
Data de inscriere : 19/04/2010

Sus In jos

Obiectiv zoom vs. obiectiv fix Empty OBIECTIV ZOOM VS. OBIECTIV FIX

Mesaj  Bogdan Mar Iul 20, 2010 5:53 am

Va salut,
Din punct de vedere al banilor un obiectiv cu focala variabila (zoom) e mai util. Bineinteles ca obiectivele cu focala fixa sunt mai bune, sunt obiective profesioniste dar ai dezavantajul schimbarii frecvente.
Acum intervine problema legata de ceea ce vrei sa fotografiezi. Florin spunea ca are un obiectiv 17-40, acesta este un grandangular bun ptr spatii inchise, arhitectura etc. daca esti atras de instantanee (fotoreportaj) unde e mai ok fotografierea de la distanta ... ai nevoie de un tele ...

Ideea e sa iti dai seama care gen al fotografiei ti se potriveste cel mai bine, de ce esti atras cel mai mult si apoi sa iei o decizie in privinta achizitionarii unui obiectiv unde bineinteles cele L de la Canon nu au egal (parerea mea ... Smile )

Va salut

Bogdan

Puncte : 15
Reputatie : 4
Data de inscriere : 08/02/2010

Sus In jos

Obiectiv zoom vs. obiectiv fix Empty Re: Obiectiv zoom vs. obiectiv fix

Mesaj  PremierPhoto Lun Feb 14, 2011 3:52 am

Vad ca mai toti va cramponati de partea financiara.
Alegerea unui obiectiv nu se face oricum. Fiecare tip de obiectiv are avantaje si dezavantaje. Totul depinde de ce intentionezi sa faci cu el.. Daca fotografia se rezuma doar la un hobby, cred ca va fi destul de costisitor acest hobby, daca vei investi banii in obiective profesionale (ex. seria L). Daca nu faci fotografie profesionista, exista obiective mai ieftine, care fac treaba la fel de buna.

Zoom vs Fix: avantajul unui zoom ar fi faptul ca nu esti nevoit sa te misti atat de mult pe langa subiect.. pe cand la un fix, trebuie in permanenta sa cauti unghiul cel mai bun, astfel fiind fortat sa fii creativ.

Personal folosesc si un zoom (Canon 24-70mm f/2.8L) si un fix (Canon 50mm f/1.4), fiecare in functie de ce anume vreau sa fac. Ambele sunt foarte sharp si rapide (le folosesc de la still-life pana la nunti).

Asadar, pe langa costul obiectivului, intrebati-va ce vreti sa faceti cu el. Totodata, va recomand sa imprumutati obiectivele care doriti sa le achizitionati de la amici/prieteni care deja le detin; faceti cateva foto de test.. si vedeti daca rezultatele sunt cele asteptate.. Daca iti place sa fotografiezi "wildlife" nu cred ca un 12-24mm iti va fi de mare folos... ci mai degraba un 100-400mm Exclamation

Exemplu foto facuta cu Canon 50mm f/1.4:
Obiectiv zoom vs. obiectiv fix 5430797613_010b655d29
V's day by premier-photo.com, on Flickr

Exemplu foto facuta cu Canon 24-70mm f/2.8L:
Obiectiv zoom vs. obiectiv fix 5388686870_205accab29
Water Carving by premier-photo.com, on Flickr
PremierPhoto
PremierPhoto
VIP
VIP

Puncte : 687
Reputatie : 46
Data de inscriere : 10/02/2011

http://www.premier-photo.com

Sus In jos

Mesaj  mihaim Lun Feb 14, 2011 10:15 am

Chiar daca e antic topicul ca sa nu mai deschid altul in cazul in care mai da cineva peste dilema alegerii unui obiectiv pentru Canon am gasit un articol destul de interesant:
http://photonotes.org/articles/beginner-faq/lenses.html
Spor la citit.

mihaim

Puncte : 54
Reputatie : 5
Data de inscriere : 08/02/2011

Sus In jos

Mesaj  artfoto Dum Aug 28, 2011 11:28 pm

care credeti ca ar fi cele mai bune obiective pentru un aparat Canon

clar L-urile

artfoto