obiectiv 50mm f/1.8
5 participanți
Pagina 1 din 1
obiectiv 50mm f/1.8
Am un obiectiv 50mm f/1.8 si m-am jucat asesara cu el facand poze prin casa. Am reglat iso la 200, WB tugston, f/2.8 in modul Av iar pozele facute pe displeiul de la aparat apareau ok insa cand le-am downloudat pe comp surpiza: mai bine de 80% din poze erau in ceata si de o calitate deplorabila.
Rog pe cei cu mai multa experinta sa-mi dea ceva idei sau mai bine zis sa-mi spuna unde am gresit de au iesit pozele in halul acesta?
Cu multumisi anticipate!
Rog pe cei cu mai multa experinta sa-mi dea ceva idei sau mai bine zis sa-mi spuna unde am gresit de au iesit pozele in halul acesta?
Cu multumisi anticipate!
IonutTM- Mesaje : 56
Puncte : 68
Reputatie : 0
Data de inscriere : 30/07/2011
Re: obiectiv 50mm f/1.8
am incercat sa pun si o imagine insa imi aparea un mesaj in care imi spunea ca nu am depturi de gazduire de link-uri.
Banuiesc ca ai Canon EF 50mm f/1.8 II (cel cu pretul in jur de 500 lei).
Faptul ca pozele nu sunt clare, si aici ma refer la subiectul din ele, se datoreaza fie faptului ca nu ai focalizat pe subiect fie, si tind sa cred ca asta e cauza pozelor "deprorabile", ti-a tremurat mana.
Acest obiectiv nu are stabilizare de imagine, iar faptul ca era intuneric in camera... totusi incearca balans automat de alb (WB) si neaparat blitz... si vezi ce iese.
Parerea mea...
Faptul ca pozele nu sunt clare, si aici ma refer la subiectul din ele, se datoreaza fie faptului ca nu ai focalizat pe subiect fie, si tind sa cred ca asta e cauza pozelor "deprorabile", ti-a tremurat mana.
Acest obiectiv nu are stabilizare de imagine, iar faptul ca era intuneric in camera... totusi incearca balans automat de alb (WB) si neaparat blitz... si vezi ce iese.
Parerea mea...
Parerea mea:
In primul rand, obiectivul nu este foarte sharp, dar merge.
In al doilea rand, cu cat ai putina lumina in cadru, cu atat obiectivul va avea performante mai slabe. Apoi, daca fotografiezi un subiect de prea aproape, risti sa nu ai claritate aproape deloc, chiar daca pe ecranul aparatului tau totul pare foarte OK.
Uite cateva exemple cu acest obiectiv.
In primul rand, obiectivul nu este foarte sharp, dar merge.
In al doilea rand, cu cat ai putina lumina in cadru, cu atat obiectivul va avea performante mai slabe. Apoi, daca fotografiezi un subiect de prea aproape, risti sa nu ai claritate aproape deloc, chiar daca pe ecranul aparatului tau totul pare foarte OK.
Uite cateva exemple cu acest obiectiv.
Merci pentru exemple Romulus. Imi pare rau ca nu pot sa incarc si eu ceva poze ca sa vezi cu ce probleme ma confrunt. E drept ca atunci cand pun si blitul pozele ies ok insa cu blit culorile sunt mai reci.
P.S
Rog pe cineva sa ma ajute cu problema incarcarii forografiilor pe forum ( in special Admin ). Am urmat pasii ce sunt postati pe forum si tot nu m-a lasar.. Imi aparea mesajul ca nu am autotiratie pentru a incarca link-uri.
Cu multumiri anticipate
Verificam, dar problema cred ca e in alta parte... dupa ce uploadezi imaginea pe un site dedicat, ti se genereaza un link care trebuie introdus intre [ img ] l i n k _ c a t r e _ i m a g i n e [ / i m g ] (fara spatii) sau apasand al 16-lea buton din bara de instrumente. Mai citeste o data AICI. Uite, de exemplu cum a introdus romulus imaginea lui (fara spatii): "[ i m g ]h t t p : // w w w 2.picturepush.com/photo/a/5544890/1024/Canon-Lens-EF-50mm-II-f1.8/The-lock.jpg[ / i m g]"
P.S
Rog pe cineva sa ma ajute cu problema incarcarii forografiilor pe forum ( in special Admin ). Am urmat pasii ce sunt postati pe forum si tot nu m-a lasar.. Imi aparea mesajul ca nu am autotiratie pentru a incarca link-uri.
Cu multumiri anticipate
Verificam, dar problema cred ca e in alta parte... dupa ce uploadezi imaginea pe un site dedicat, ti se genereaza un link care trebuie introdus intre [ img ] l i n k _ c a t r e _ i m a g i n e [ / i m g ] (fara spatii) sau apasand al 16-lea buton din bara de instrumente. Mai citeste o data AICI. Uite, de exemplu cum a introdus romulus imaginea lui (fara spatii): "[ i m g ]h t t p : // w w w 2.picturepush.com/photo/a/5544890/1024/Canon-Lens-EF-50mm-II-f1.8/The-lock.jpg[ / i m g]"
Am vazut in una din pozele trimise ca ai un Sigma 18-200mm. Si pe mine ma tenteaza achizitia unui astfel de obiectiv. Poti te rog sa imi dai un sfat in legatura cu acest obiectiv?
IonutTM a scris:Am vazut in una din pozele trimise ca ai un Sigma 18-200mm. Si pe mine ma tenteaza achizitia unui astfel de obiectiv. Poti te rog sa imi dai un sfat in legatura cu acest obiectiv?
E putin off-topic, dar OK...
Mie imi place. Zoom-ul este suficient ca sa imi spionez vecina din blocul de vis-a-vis... sau sa merg la un show si sa fac fotografii chiar si de la o oarecare distanta apreciabila. E sharp. Are optical stabilization. Nu e macro, dar merge daca te pricepi. Focus manual si auto. Pe scurt, sunt destul de multumit de el. A costat destul ( in jurul a 1600 RON ) dar pana acum, pot spune ca nu regret banii dati. Poti vedea mai multe fotografii realizate cu el aici: http://verso.picturepush.com/ Exceptand folder-ul cu fotografii realizate cu obicetivul de 50mm , restul sunt realizate cu Sigma.
Chiar daca obiectivul nu este foarte sharp, asta nu inseamna ca imaginile rezultate trebuie sa fie blurate, sau in ceata. Cat despre calitatea deplorabila, este de discutat... pentru ca trebuie sa existe un parametru (o poza) de comparatie.
Asa cum s-a mai mentionat, sunt cativa factori de care trebuie sa tii cont:
1) {the rule of thumb} / o regula de baza zice ca pentru a avea imagini clare, nemiscate - miscare care ar putea proveni de la tremuratul manii - este ca timpul de expunere sa fie de minim 1/distanta focala. Cum tu folosesti obiectiv de 50mm, inseamna ca timpul de expunere trebuie sa fie minim 1/60secunde. De ce 1/60 si nu 1/50? Simplu: se iau in considerare stopurile intregi, nu jumatati sau treimi.
2) Toate obiectivele au o distanta minima la care pot focaliza. Sa nu fii mai aproape de subiect decat distanta minima.
3) Anumite obiective au un comutator pentru focus - automat sau manual. Dca e pus pe pozitia manual, si nu focusezi manual ai toate sansele sa obtii o imagine in care subiectul nu este in focus.
4) f/1.8 inseamna si un camp de profunzime extrem de mic. In principiu toate obiectivele vor focusa 1/3 in fata subiectului si 2/3 in spate. Insa la f/1.8 campul de profunzime poate fi si 1cm, in functie de distanta dintre planul focal si subiect. Incearca sa faci foto la f/2.8 - f/4.
Balansul de alb nu influenteaza decat culorile din poza rezultata, nu faptul ca sunt sau nu miscate sau neclare.
Sa nu iti fie frica sa faci poze chiar si la ISO1600. ideea este sa vezi daca pozele ies clare (nemiscate/neblurate) in conditii de lumina scazuta.
Si inca astept niste imagini de exemplu; asa cum sunt ele. Este cel mai concludent; in felul acesta discutam concret, nu doar facem presupuneri.
Asa cum s-a mai mentionat, sunt cativa factori de care trebuie sa tii cont:
1) {the rule of thumb} / o regula de baza zice ca pentru a avea imagini clare, nemiscate - miscare care ar putea proveni de la tremuratul manii - este ca timpul de expunere sa fie de minim 1/distanta focala. Cum tu folosesti obiectiv de 50mm, inseamna ca timpul de expunere trebuie sa fie minim 1/60secunde. De ce 1/60 si nu 1/50? Simplu: se iau in considerare stopurile intregi, nu jumatati sau treimi.
2) Toate obiectivele au o distanta minima la care pot focaliza. Sa nu fii mai aproape de subiect decat distanta minima.
3) Anumite obiective au un comutator pentru focus - automat sau manual. Dca e pus pe pozitia manual, si nu focusezi manual ai toate sansele sa obtii o imagine in care subiectul nu este in focus.
4) f/1.8 inseamna si un camp de profunzime extrem de mic. In principiu toate obiectivele vor focusa 1/3 in fata subiectului si 2/3 in spate. Insa la f/1.8 campul de profunzime poate fi si 1cm, in functie de distanta dintre planul focal si subiect. Incearca sa faci foto la f/2.8 - f/4.
Balansul de alb nu influenteaza decat culorile din poza rezultata, nu faptul ca sunt sau nu miscate sau neclare.
Sa nu iti fie frica sa faci poze chiar si la ISO1600. ideea este sa vezi daca pozele ies clare (nemiscate/neblurate) in conditii de lumina scazuta.
Si inca astept niste imagini de exemplu; asa cum sunt ele. Este cel mai concludent; in felul acesta discutam concret, nu doar facem presupuneri.
Ai dreptate cu exemplele insa asa cum am mai scris si in alte postari nu stiu de ce nu pot sa incarc fotografii. Am urmat pasii pe care i-a postat Admin pe forum insa atunci cand vreau sa finalizez o postare imi apare un mesaj care imi zice ca nu am dreptul de a posta link-uri. Mi-ar fi de ajutor si un sftat in acesr sens mai ales ca acest forum este primul pe care scriu.
Ionut, pozele nu le gazduiesti pe forum ci in alta parte. De exemplu Flickr sau Picasa. Linkul pozei de pe flickr sau picasa il atasezi in post-ul tau din forum.
De exemplu, uite cum arata o poza a mea de pe flickr:
Iar codul aferent acestei imagini pentru postarea ei in forum este :
Mai explicit de atat nu stiu daca pot fi.
De exemplu, uite cum arata o poza a mea de pe flickr:
Iar codul aferent acestei imagini pentru postarea ei in forum este :
- Cod:
[url=http://www.flickr.com/photos/mskeet/5971990388/][img]http://farm7.static.flickr.com/6134/5971990388_8da90c8d42_m.jpg[/img][/url]
Mai explicit de atat nu stiu daca pot fi.
Am incercat si varianta ce mi-ai zis-o si a aparut urmatorul mesaj:
New members are not allowed to post external links or emails for 7 days. Please contact the forum administrator for more information.
se pare ca mai trebuie sa astept
New members are not allowed to post external links or emails for 7 days. Please contact the forum administrator for more information.
se pare ca mai trebuie sa astept
hai sa facema asa: daca ai linkurile, scrie-le in forum ca text, so o sa le modific eu sa se vada pozele.
picasaweb.google.com/112506900975945052194/August42011
Ionut, trebuie sa fie si publica galeria ta de pe picasa pentru a putea pune imagini in forum...
picasaweb.google.com/112506900975945052194/August52011
Acum sper ca este ok. Trebuie ca nu prea am habar de Picasa sau Flickr. Imi cer scuze pentru bataile de cap create
Acum sper ca este ok. Trebuie ca nu prea am habar de Picasa sau Flickr. Imi cer scuze pentru bataile de cap create
Pe www.picturepush.com poti upload-a fisiere foto de orice marime. Contul gratuit iti permite sa incarci pana la 1 GB. Incearca-l.
indiferent de varianta aleasa, trebuie inteles faptul ca trebuie pus link-ul catre imagine, nu catre locatia de pe internet unde se afla acea imagine. Aveti bunatate si cititi cu atentie instructiunile!!
picturepush.com/+QCP6
daca nici acum nu mere inseamna ca ma las de meserie
daca nici acum nu mere inseamna ca ma las de meserie
Te referi la asta?
Pentru data viitoare: daca folosesti Firefox, fa click dreapta pe imagine si alege "copy image location", dupa care revii la post-ul din forum si alegi sa inserezi link-ul copiat in clipboard. Trebuie neaparat sa contina extensia imaginii, cum este in codul urmator:
Si acum sa revenim: Neavand ceva date exif nu pot spune decat ca este vorba de eroare de focus, cel mai probabil datorata factorului uman. Daca in momentul in care te uiti prin vizor, tu vezi imagine perfect in focus, insa ea pe calculator nu este in focus, este foarte posibil sa fie dereglata dioptria. Langa vizor, in partea dreapta este o mica rotita de unde poti regla dioptria. Este un lucru foarte util, mai ales daca esti purtator de ochelari. Incearca sa comuti obiectivul pe AF (focus automat), alegi punctul central de focus si focalizezi un obiect. In momentul in care este focusat, se va aprinde punctul central (rosu). Daca in vizor imaginea nu este clara, atunci regleaza dioptria.
Pentru data viitoare: daca folosesti Firefox, fa click dreapta pe imagine si alege "copy image location", dupa care revii la post-ul din forum si alegi sa inserezi link-ul copiat in clipboard. Trebuie neaparat sa contina extensia imaginii, cum este in codul urmator:
- Cod:
[img]http://www4.picturepush.com/photo/a/6244212/800/05-08-2011/IMG-0979.jpg[/img]
Si acum sa revenim: Neavand ceva date exif nu pot spune decat ca este vorba de eroare de focus, cel mai probabil datorata factorului uman. Daca in momentul in care te uiti prin vizor, tu vezi imagine perfect in focus, insa ea pe calculator nu este in focus, este foarte posibil sa fie dereglata dioptria. Langa vizor, in partea dreapta este o mica rotita de unde poti regla dioptria. Este un lucru foarte util, mai ales daca esti purtator de ochelari. Incearca sa comuti obiectivul pe AF (focus automat), alegi punctul central de focus si focalizezi un obiect. In momentul in care este focusat, se va aprinde punctul central (rosu). Daca in vizor imaginea nu este clara, atunci regleaza dioptria.
propun conducerii forumului pt postarea fotografiilor de cetre membrii aceasta aplicatie http://imageshack.us/ este folosita si de catre forumul fotomagazin si functioneaza perfect
artfoto a scris:propun conducerii forumului pt postarea fotografiilor de cetre membrii aceasta aplicatie http://imageshack.us/ este folosita si de catre forumul fotomagazin si functioneaza perfect
Eu consider ca nu are importanta unde gazduiesti poza atata atimp cat stii ce link sa pui in forum... nu ca nu s-ar fi scris instructiuni.. dar stim si noi ca uneori instructiunile nu sunt scrise pentru a fii citite.
Alte cateva exemple de fotografii realizate cu Canon EF 50mm II f/1.8
f/2.0 ; ISO 100 ;
f/2.0 ; ISO 100 ; realizata in interior.
f/2.2 ; ISO 100 ; realizata in interior
f/2.0 ; ISO 100
f/2.0 ; ISO 100 ;
f/2.0 ; ISO 100 ; realizata in interior.
f/2.0 ; ISO 100
Ultima editare efectuata de catre romulus in Sam Sept 17, 2011 11:56 am, editata de 1 ori (Motiv : uitat sa adaug o fotografie!)
Subiecte similare
» Obiectiv zoom vs. obiectiv fix
» obiectiv 50 mm
» Canon EF 50mm f/1.4 USM - Exemple foto
» Obiectiv tele cu oglinda
» Obiectiv Sigma 100-300
» obiectiv 50 mm
» Canon EF 50mm f/1.4 USM - Exemple foto
» Obiectiv tele cu oglinda
» Obiectiv Sigma 100-300
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum: