Canon EF 50mm f/1.4 USM - Exemple foto
4 participanți
Pagina 1 din 1
Canon EF 50mm f/1.4 USM - Exemple foto
De foarte multe ori ne gandim sa achizitionam un anumit obiectiv, iar pentru asta dorim sa ne documentam inainte. Cum se comporta; este sau nu sharp? Ce parere au altii despre acel obiectiv. Exemple de foto realizate cu acel obiectiv.
M-am gandit sa incep acest topic pentru Canon EF 50mm f/1.4 USM. Consider ca toata lumea ar trebui sa detina un 50mm. Cei care detineti acest obiectiv, va rog sa atasati cateva imagini exemplu.
Multumesc.
Canon EF 50mm f/1.4 USM:
M-am gandit sa incep acest topic pentru Canon EF 50mm f/1.4 USM. Consider ca toata lumea ar trebui sa detina un 50mm. Cei care detineti acest obiectiv, va rog sa atasati cateva imagini exemplu.
Multumesc.
Canon EF 50mm f/1.4 USM:
Ultima editare efectuata de catre PremierPhoto in Lun Iun 06, 2011 2:45 am, editata de 1 ori
Re: Canon EF 50mm f/1.4 USM - Exemple foto
Primele exemple le voi adauga eu:
Canon 7D + Canon 50mm f/1.4 | f/1.8 - 1/1600sec - ISO 320 - Manual
Akita puppy by premier-photo.com, on Flickr
Canon 7D + Canon 50mm f/1.4 | f/2.8 - 1/2000sec - ISO 320 - Manual
gentle simplicity by premier-photo.com, on Flickr
Canon 7D + Canon 50mm f/1.4 | f/1.8 - 1/1600sec - ISO 320 - Manual
Akita puppy by premier-photo.com, on Flickr
Canon 7D + Canon 50mm f/1.4 | f/2.8 - 1/2000sec - ISO 320 - Manual
gentle simplicity by premier-photo.com, on Flickr
alte exemple
V's day by premier-photo.com, on Flickr
Broken Light by premier-photo.com, on Flickr
nuts, washers and screws by premier-photo.com, on Flickr
Little things, for the cutest babies.. by premier-photo.com, on Flickr
de ce recomand obiectivul de 50mm?
Cineva ma intreba de ce recomand obiectivul de 50mm. Il recomand pentru ca:
1. este considerat echivalentul ochiului uman, in ceea ce priveste unghiul de cuprindere cand este folosit pe un full frame - asta inseamna ca aproximativ ceea ce vedem cu ochiul uman este cuprins de acest obiectiv - ne va fi foarte usor sa facem anumite compozitii.
2. Este un obiectiv excelent pentru pretul care il are
3. este foarte rapid: f/1.2 sau f/1.4 sau f/1.8 (Canon are aceste 3 modele)
4. este excelent pentru portrete, close-up etc
5. este foarte usor.
si lista ar mai putea continua....
Personal imi place acest obiectiv pentru ca mereu trebuie sa te misti sa gasesti unghiul potrivit, distanta optima.. ceea ce duce la compozitii unice. Cand e vorba de portrete, trebuie sa fii destul de aproape de subiect, si astfel poti interactiona foarte usor cu el, pe cand daca folosesti un teleobiectiv, esti ca un lunetist... foarte departe.. si nu poti comunica cu subiectul.
1. este considerat echivalentul ochiului uman, in ceea ce priveste unghiul de cuprindere cand este folosit pe un full frame - asta inseamna ca aproximativ ceea ce vedem cu ochiul uman este cuprins de acest obiectiv - ne va fi foarte usor sa facem anumite compozitii.
2. Este un obiectiv excelent pentru pretul care il are
3. este foarte rapid: f/1.2 sau f/1.4 sau f/1.8 (Canon are aceste 3 modele)
4. este excelent pentru portrete, close-up etc
5. este foarte usor.
si lista ar mai putea continua....
Personal imi place acest obiectiv pentru ca mereu trebuie sa te misti sa gasesti unghiul potrivit, distanta optima.. ceea ce duce la compozitii unice. Cand e vorba de portrete, trebuie sa fii destul de aproape de subiect, si astfel poti interactiona foarte usor cu el, pe cand daca folosesti un teleobiectiv, esti ca un lunetist... foarte departe.. si nu poti comunica cu subiectul.
multumesc pentru raspuns
andr3!- Mesaje : 17
Puncte : 22
Reputatie : 0
Data de inscriere : 11/02/2011
Bune fotografii
Intrearea mea este, ce te faci cand trebuie sa folosesti acest obiectiv pentru mai mult decat portret si detalii, mai este atat de sharp? eu am varianta cu 1.8 cel iestin de100E si sincer mai mult decat detalii si portret nu-l pot folosii eu ma ocup de nunti&evenimente si in majoritatea cazurilor nu mai am timp sa il schimb si trebuie sa fac fotografii mai largi . . un grup o chestie si nu sunt multzumit deloc de calitate il folosesc si pe 5d mk2 .
SorY- Mesaje : 39
Puncte : 49
Reputatie : 6
Data de inscriere : 10/08/2011
smilesan a scris:Intrearea mea este, ce te faci cand trebuie sa folosesti acest obiectiv pentru mai mult decat portret si detalii, mai este atat de sharp? eu am varianta cu 1.8 cel iestin de100E si sincer mai mult decat detalii si portret nu-l pot folosii eu ma ocup de nunti&evenimente si in majoritatea cazurilor nu mai am timp sa il schimb si trebuie sa fac fotografii mai largi . . un grup o chestie si nu sunt multzumit deloc de calitate il folosesc si pe 5d mk2 .
Sper sa nu ma intelegi gresit, dar un fotograf profesionist are intotdeauna cel putin 2 camere cu el, fiecare cu cate un obiectiv...
Obiectivul de 1.8 se stie ca nu este foarte sharp.. si e de asteptat avand in vedere pretul de fabricatie. Fa upgrade la cel de 1.4 si o sa vezi diferenta. Cel de 1.2L dupa parerea mea nu isi merita banii.
@Premier Photo ai incercat cumava si Sigma 50mm F1.4?
Eu am avut Canon 50mm F1.4 si as incerca un Sigma...
nicu2- Mesaje : 8
Puncte : 19
Reputatie : 2
Data de inscriere : 18/10/2010
nicu2 a scris:@Premier Photo ai incercat cumava si Sigma 50mm F1.4?
Nicu, eu lucrez cu aparatura exclusiv Canon, 50mm f/1.4 fiind singurul obiectiv non-L care il am... deci nu, nu am testat.
Subiecte similare
» Canon EF 24-70mm f/2.8L USM Autofocus - Exemple foto
» CANON Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Di LD Macro + Canon EF 50mm f/1.8 II
» CANON FD 50mm
» Canon EF 50mm f/2.5 macro - Quick review (Recenzie ClubCanon)
» Canon 24-105 f/4L IS USM (obiectiv kit Canon 5D Mark ll)
» CANON Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Di LD Macro + Canon EF 50mm f/1.8 II
» CANON FD 50mm
» Canon EF 50mm f/2.5 macro - Quick review (Recenzie ClubCanon)
» Canon 24-105 f/4L IS USM (obiectiv kit Canon 5D Mark ll)
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum