Forum CANON / Canonisti
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Fotografia 3D

2 participanți

In jos

Fotografia 3D Empty Fotografia 3D

Mesaj  artfoto Joi Mar 17, 2011 3:44 am

Eu fac fotografie 3d (putin de tot) cu un loreo 3D pe un dslr, mai lucreaza cineva 3d ? Ce aparatura foloseste pentru asta?

artfoto

Puncte : 74
Reputatie : 2
Data de inscriere : 15/03/2011

http://www.artfoto.go.ro

Sus In jos

Fotografia 3D Empty Re: Fotografia 3D

Mesaj  gnash Joi Mar 17, 2011 8:24 pm

Un subiect ce mi se pare interesant si in acelasi timp relativ usor de experimentat...

Pentru cei care nu stiu despre ce e vorba: se fac 2 poze ale aceleiasi scene, diferenta intre prima si a 2-a fiind deplasarea aparatului spre lateral cu aprox. 6-7 cm. Obtinem astfel cate o imagine corespunzatoare fiecarui ochi. Cele 2 imagini se aseaza alaturat in aceeasi poza, imaginea pe care trebuie sa o vada ochiul drept fiind in stanga, iar pentru ochiul stang in dreapta.
Ideea e ca ochiul stang priveste la partea dreapta din poza iar ochiul drept la partea stanga.

Transformarea expunerilor separate intr-o imagine 3D red/cyan (anaglyph) se poate face, de exemplu, cu aplicatia Stereo Photo Maker (se poate downloada de [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]).
Transformarea se face in felul urmator:
1. Alegem optiunea Open Left and Right Images pentru a incarca fotografiile corespondente ochiului stang si drept
2. Din bara de meniu alegem Color Anaglyph care transforma instantaneu cele 2 imagini intr-o imagine 3D anaglyph ce poate fi vazuta cu ochelari speciali (cu lentile Red/Cyan).

E doar un exemplu.

gnash
Moderator
Moderator

Puncte : 63
Data de inscriere : 08/02/2010

Sus In jos

Mesaj  artfoto Joi Mar 17, 2011 11:21 pm

diferenta intre prima si a 2-a fiind deplasarea aparatului spre lateral cu aprox. 6-7 cm

din cate shtiu eu distanta dintre cele doua cadre difera in functie de distanta dintre statie si subiectul de fotografiat daca distanta dintre statia de fotografiat si subiect creste va creste si distanta intre cele doua imagini, dar nici pana acum nu am reusit sa inteleg regula de calcul.

artfoto

Puncte : 74
Data de inscriere : 15/03/2011

http://www.artfoto.go.ro

Sus In jos

Mesaj  gnash Vin Mar 18, 2011 12:23 am

@artfoto: Ai dreptate, mi-a scapat.

Offtopic: Cred ca postarile de aici trebuie sa se refere la practica, asa ca poate ne spui tu practic cum se face o poza 3D.

gnash
Moderator
Moderator

Puncte : 63
Data de inscriere : 08/02/2010

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus