Fotografia de eveniment
4 participanți
Pagina 1 din 1
Fotografia de eveniment
Buna,sunt Aurel Dunca fotograf profesionist de eveniment.
O sa incerc sa va descriu un pic din pasiunea si in acelasi timp munca mea ca fotograf profesionist
Fotografiez nunti de aproximativ 2 ani, pasiunea mea este fotoreportajul de eveniment iar filosofia mea este una simpla"sa pastrez lucrurile cat mai reale",deoarece consider ca arta si realitatea coincid in acest gen de fotografie, fara regizari, fara ajutorul studioului unde este aranjat totul dinainte, orice lumina, umbra sau subiectul este la locul lui... Munca de fotoreporter de eveniment este rezultatul unui efort de colaborare :trebue sa oferiti un pic de directie si apoi lasati restul sa se incadreze firesc la locul lui.
O sa incerc sa va descriu un pic din pasiunea si in acelasi timp munca mea ca fotograf profesionist
Fotografiez nunti de aproximativ 2 ani, pasiunea mea este fotoreportajul de eveniment iar filosofia mea este una simpla"sa pastrez lucrurile cat mai reale",deoarece consider ca arta si realitatea coincid in acest gen de fotografie, fara regizari, fara ajutorul studioului unde este aranjat totul dinainte, orice lumina, umbra sau subiectul este la locul lui... Munca de fotoreporter de eveniment este rezultatul unui efort de colaborare :trebue sa oferiti un pic de directie si apoi lasati restul sa se incadreze firesc la locul lui.
Re: Fotografia de eveniment
Aurel, se poate sa ne detaliezi mai mult ce inseamna sa fii de fapt "fotoreporter" la o nunta??
Si pe mine m-ar interesa mai multe:
Ce aparatura folosesti?
Timpul de livrare a fotografiilor pe suport digital?
de unde iti iei clientii?
cate fotografii livrezi?
de altfel am scris un articol la linkul din semnatura dar as vrea sa aud si parerile altora
Ce aparatura folosesti?
cate fotografii livrezi?
de altfel am scris un articol la linkul din semnatura dar as vrea sa aud si parerile altora
artfoto a scris:Si pe mine m-ar interesa mai multe:
Ce aparatura folosesti?
cate fotografii livrezi?
Bune intrebari, insa eu vreau sa va intreb... de ce livrare pe suport digital (prin asta inteleg CD/DVD sau BD)???
da e vb de CD/DVD ma gandesc la asta pt ca poate nu toti clientii au bani pt un album la inceput sau nu sunt decisi ce fel de album sa aleaga digital/clasic/ marimi.
in situatia asta, tu ca fotograf din ce faci bani???
ziua de lucru. Ei oricum raman cu fotografiile pe dvd si le pot lista cand doresc la ce dimensiuni doresc
Scuze de inatarzierea raspunsului, dupa cum m-am descris si in primul post ,incerc cat de mult sa las eveninentul neregizat,fotografie instantanee cat de mult se poate(am surprins de multe ori zambete inocente de dragoste cand imi "pacaleam" clienti ca luam o pauza de schimbat obiectivul sau cardul,asta nu inseamna ca nu exista si situati in care ii pregatesc pe miri(locatie,pozitie,miscari,lumina) dar ma bazez mult si pe instantPremierPhoto a scris:Aurel, se poate sa ne detaliezi mai mult ce inseamna sa fii de fapt "fotoreporter" la o nunta??
Folosesc doua aparate un 50d si un 20d mai mult backup,tokina11-16,sigma18-50,sigma30,canon50,sigma28-300mai rar,bilzuri canon 430 si 580,blende si diferite alte maruntisuri.artfoto a scris:Si pe mine m-ar interesa mai multe:
Ce aparatura folosesti?
cate fotografii livrezi?
Eu predau fotografiile pe dvd o data cu albumul ex.la un botex cam 2 sapt.iar o nunta depinde daca este o perioada cu foarte multe evenimente se ajunge si la 45 de zile pana la predare.
Clienti cei mai multi vin din recomandari primite din evenimentele efectuate ,din site si din firme organizare evenimente cu care colaborez.
Numarul maxim pe care l-am atins la un eveniment a fost de 3700 de cadre predate,dar asa ca o medie pe anul trecut 2000
Sper sa-ti fie de folos informatiile mele...sa ai parte numai de lumina buna
Asta depinde numai de tine ce clienti vrei sa ai,cel mai bine iti stabilesti niste tarife /pachet oferit...artfoto a scris:da e vb de CD/DVD ma gandesc la asta pt ca poate nu toti clientii au bani pt un album la inceput sau nu sunt decisi ce fel de album sa aleaga digital/clasic/ marimi.
In medie eu am cam 1300-1600 cadre pentru o nunta (raw). In putine situatii ofer foto pe suport DVD, pentru ca merg pe pachete. Fiecare pachet contine printuri, album etc..
Clientii sunt din referinte, din promotii, locatii, si marketing.
Clientii sunt din referinte, din promotii, locatii, si marketing.
artfoto a scris: ziua de lucru. Ei oricum raman cu fotografiile pe dvd si le pot lista cand doresc la ce dimensiuni doresc
Inseamna ca nu prea faci bani .
sincer speram sa gasesc aici o discutie legatea de tehnica fiecaruia il legatura cu fotogafiile de evenimente insa vad ca discutia a intrat pe taramul marketingului si a modului in care fiecare vrea sa faca bani la nunti.
IonutTM- Mesaje : 56
Puncte : 68
Reputatie : 0
Data de inscriere : 30/07/2011
IonutTM a scris:sincer speram sa gasesc aici o discutie legatea de tehnica fiecaruia il legatura cu fotogafiile de evenimente insa vad ca discutia a intrat pe taramul marketingului si a modului in care fiecare vrea sa faca bani la nunti.
Ionut, poti incepe tu un astfel de topic, unde poti pune intrebari
Subiecte similare
» Sfaturi fotografie eveniment (nunta) incepatori
» Fotografia macro - ce obiectiv sa aleg?
» Fotografia de strada (Street Photography)
» fotografie de eveniment
» Cum să fotografiezi în lumină redusă (fotografia nocturnă)
» Fotografia macro - ce obiectiv sa aleg?
» Fotografia de strada (Street Photography)
» fotografie de eveniment
» Cum să fotografiezi în lumină redusă (fotografia nocturnă)
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum