Auto sau manual?
+6
PremierPhoto
-Heroes-
covasna522
aureldunca
gnash
Admin
10 participanți
Pagina 1 din 1
Care este modul tau preferat de fotografiere?
Re: Auto sau manual?
Ce rost are sa folosesti auto, daca ai un (d)SLR!?!?!? Zic si eu...
gnash- Moderator
Puncte : 63
Reputatie : 2
Data de inscriere : 08/02/2010
depinte de situatie,la graba m-ai folosesc si auto,probabil cel mai mult in concediu ca sa nu am ce lucra la poze cand ma intorc
setare
in cele mai multe cazuri folosesc setarea program,dar si manual pentru fotografia de noapte sau macro
Ce setare folosesc auto sau manual?
Salutare,
Eu am folosit auto, dar am descoperit ca pe auto imi deformeaza culorile mai ales la pozele facute in interior, drept pentru care am decis sa fac poze pe manual, cel putin cele de interior.
Folosesc aparatul din semnatura.
Eu am folosit auto, dar am descoperit ca pe auto imi deformeaza culorile mai ales la pozele facute in interior, drept pentru care am decis sa fac poze pe manual, cel putin cele de interior.
Folosesc aparatul din semnatura.
-Heroes-- Mesaje : 29
Puncte : 34
Reputatie : 1
Data de inscriere : 10/02/2011
-Heroes- a scris:am descoperit ca pe auto imi deformeaza culorile mai ales la pozele facute in interior, drept pentru care am decis sa fac poze pe manual, cel putin cele de interior.
Stai ca nu inteleg.. cum adica iti deformeaza culorile pe AUTO?? Nu vad care e legatura dintre programul selectat si balansul de alb..
Te sfatuiesc sa uiti de programul AUTO si sa incerci Av (aperture priority) sau MANUAL. Totodata, citeste manualul aparatului, pentru a invata ce face ficare buton; cum sa schimbi setarile etc. Citirea manualului este prima lectie in procesul de invatare al fotografiei.
Culori
Salut, asa este m-ai prins nu am terminat de citit manualul.
Cat despre treaba cu culorile "deformate" ma refer la faptul ca am alte nuante fata de cele reale, spre exemplu sunt mai deschise fata de cele din realitate daca folosesc blitzul imi apar
mai aproape de realitate iar daca folosesc setarile manuale imi ies exact ca cele din realitate.
Am sa incerc sa postez niste exemple pentru o mai buna intelegere a fenomenului.
Cat despre treaba cu culorile "deformate" ma refer la faptul ca am alte nuante fata de cele reale, spre exemplu sunt mai deschise fata de cele din realitate daca folosesc blitzul imi apar
mai aproape de realitate iar daca folosesc setarile manuale imi ies exact ca cele din realitate.
Am sa incerc sa postez niste exemple pentru o mai buna intelegere a fenomenului.
-Heroes-- Mesaje : 29
Puncte : 34
Reputatie : 1
Data de inscriere : 10/02/2011
Modul de lucru la mine variaza de la full manual(chiar si cu flashul) la full automat , depinde cat sunt de grabit si depinde cat de important este subiectul de fotografiat. Nu oricine stie sa foloseasca modul manual trebuie sa ai cateva notiuni despre expunere(timp de expunere, diafragma, iso).
Manual
In principal P deocamdata.
caMARYnon- Mesaje : 16
Puncte : 20
Reputatie : 0
Data de inscriere : 31/03/2011
Din pacate exista ideea ca lucrul pe 'manual' da o nota de profesionalism... Dar majoritate aparatelor au si moduri de lucru 'prioritate de diafragma' si 'prioritate de timp de expunere'. Nu intotdeauna, ai timp sa te joci pe 'manual'... Stiu pe cineva care are un aparat destul de bun, obiectiv cu AF. Numai ca problema acelei persoane, in dorinta de a parea un profesionist, foloseste obiectivul pe MF cu un procent foarte mare de rateuri si cand poza este clara vezi o expunere de 2 lei.
Asa ca din punctul meu de vedere, situatia este destul de delicata. Fiecare mod are avantajele si dezavantajele lui. Totul este sa nu lasi aparatul sa gandeasca in locul tau.
Asa ca din punctul meu de vedere, situatia este destul de delicata. Fiecare mod are avantajele si dezavantajele lui. Totul este sa nu lasi aparatul sa gandeasca in locul tau.
alex1962- Mesaje : 19
Puncte : 30
Reputatie : 2
Data de inscriere : 09/07/2011
Subiecte similare
» Manual utilizare Canon 7D
» cum sa folosim un flash
» Manual utilizare 550D (CERERE)
» Manual canon eos 60d in limba romana (CERERE)
» Manual de utilizare Canon EOS 350D (CERERE)
» cum sa folosim un flash
» Manual utilizare 550D (CERERE)
» Manual canon eos 60d in limba romana (CERERE)
» Manual de utilizare Canon EOS 350D (CERERE)
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum