Portret kri
3 participanți
Forum CANON / Canonisti :: Arta fotografica :: Practica foto (Impartasire fotografii) :: Oameni (Portrete)
Pagina 1 din 1
Portret kri
O prietena buna de a mea,Kri. detalii: Tv 1/40 f/5.0 ISO 100
bodobaza- Mesaje : 16
Puncte : 30
Reputatie : 0
Data de inscriere : 09/06/2011
Re: Portret kri
Camera Maker: Canon
Camera Model: Canon EOS 500D
Lens: EF-S18-55mm f/3.5-5.6 IS
Focal Length: 35mm
Focus Distance: 0.66m
Aperture: f/5.0
Exposure Time: 0.025 s (1/40)
ISO equiv: 100
Metering Mode: Spot
Exposure: Manual
Exposure Mode: Manual
Parerea mea este ca putei sa deschizi diafragma mai mult... sa zicem f/4 sau chiar f/3.5 - astfel izolai subiectul mai mult fata de fundal.
Subiectele pozitionate fix in centru tind sa dea un aer plictisitor imaginii finale. Incearca sa fii creativ in compozitii... incearca unghiuri.. diferite.
Imi place ca ai reusit sa surprinzi un portret plin de viata, si spun asta pentru ca ai ales sa arati lumina in ochi. NU-mi dau seama daca este un blit sau ai avut un reflector, dar efectul a iesit. Bravo!
Nu ma deranjeaza deloc,chiar mersi ca mi`ai explicat si mi`ai si aratat cam despre ce e vorba.In legatura cu pozitionarea fixa a subiectului nu era intentionat,adica pur si simplu am iesit asa sa facem ceva poze si din toate am luat asta si am incercat sa retusez putin nu exagerat,dar oricum mersi si am sa fac sa fiu mai creativ.
App e fara blit sau reflector
Fiind lumina afara, as fi folosit blitz-ul sa-i luminez un pic fata, apoi as fi folosit modul AV (prioritate diafragma) si deschisa la maxim (diafragma).
gutuie- Mesaje : 6
Puncte : 10
Data de inscriere : 17/02/2010
gutuie a scris:Fiind lumina afara, as fi folosit blitz-ul sa-i luminez un pic fata, apoi as fi folosit modul AV (prioritate diafragma) si deschisa la maxim (diafragma).
Gutuie, de ce nu poti folosi concomitent blitul cu modul AV? Eu as sugera folosirea modului Manual, pentru ca te poti juca mai mult, si poti fii creativ.
In Av sincronizarea se face la maxim 1/250 sec (la fel si in manual), dar daca pui si flash-ul pe manual... atunci ai mai multe optiuni.
Scuze, dar n-am prea inteles ce-ai vrut sa spui...PremierPhoto a scris:de ce nu poti folosi concomitent blitul cu modul AV?
Legat de AV... nu trebuie sa setezi decat deschiderea diafragmei (eventual si ISO)... era doar o sugestie pentru bodobaza (si pentru a obtine profunzimea de camp dorita). Normal ca pe M(anual) obtii exact ceea ce vrei... cu conditia sa ai habar de ceea ce faci.
In postul lui, bodobaza a spus ca a folosit modul TV
bodobaza a scris:detalii: Tv 1/40 f/5.0 ISO 100
De asemenea, i-am sugerat folosirea blitz-ului (pentru ca el nu l-a folosit, cadrul fiind cam intunecat) pentru a lumina fata modelului, eu unul folosesc blitz-ul frecvent cand e inca lumina afara (pe manual)
gutuie- Mesaje : 6
Puncte : 10
Data de inscriere : 17/02/2010
Spuneai asa:
Nedumerirea mea a plecat de la acel "apoi", de aceea am spus ca poti folosi blitul foarte eficient si daca esti in modul Av.
Indiferent ca esti pe Av, sau manual, rezultatele sunt similare. Singura exceptie este faptul ca in Av ai compensarea la expunere (care o vezi si in EXIF ca EV), insa in modul manual nu mai este specificat ca si EV (compensare la expunere).
AV = prioritate de diafragma; asta inseamna ca asa cum ai spus si tu, alegi valoarea diafragmei, iar camera va calcula timpul de expunere in functie de aceasta, precum si ISO si metering.
Este foarte adevarat ca blitul poate fi folosit foarte eficient ziua, exact cum procedezi tu. Totul este sa stii cum sa lucrezi cu el. De aceea recomand tuturor sa isi achizitioneze un "Light Meter"
gutuie a scris:Fiind ....as fi folosit blitz-ul sa-i luminez un pic fata, apoi as fi folosit modul AV (prioritate diafragma) si deschisa la maxim (diafragma)
Nedumerirea mea a plecat de la acel "apoi", de aceea am spus ca poti folosi blitul foarte eficient si daca esti in modul Av.
Indiferent ca esti pe Av, sau manual, rezultatele sunt similare. Singura exceptie este faptul ca in Av ai compensarea la expunere (care o vezi si in EXIF ca EV), insa in modul manual nu mai este specificat ca si EV (compensare la expunere).
AV = prioritate de diafragma; asta inseamna ca asa cum ai spus si tu, alegi valoarea diafragmei, iar camera va calcula timpul de expunere in functie de aceasta, precum si ISO si metering.
Este foarte adevarat ca blitul poate fi folosit foarte eficient ziua, exact cum procedezi tu. Totul este sa stii cum sa lucrezi cu el. De aceea recomand tuturor sa isi achizitioneze un "Light Meter"
Forum CANON / Canonisti :: Arta fotografica :: Practica foto (Impartasire fotografii) :: Oameni (Portrete)
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum