portret de copil
+3
arhionut
Aldor
PremierPhoto
7 participanți
Forum CANON / Canonisti :: Arta fotografica :: Practica foto (Impartasire fotografii) :: Oameni (Portrete)
Pagina 1 din 1
portret de copil
Copii sunt cele mai bune subiecte de fotografiat. NU este usor, pentru ca au foarte multa energie, si nu asculta. Insa sunt si momente cand ii poti "pacali" sa faca ce vrei tu..
Asa am reusit in aceasta fotografie:
Canon 7D; f/4.5; 1/200; ISO 400. Fotografia a fost realizata cu ajutorul unui Canon 580EXII bounced intr-o blenda alba, la 1/4 power - datorita spatiului restrans.
Fotografia a fost editata in Lightroom si Photoshop
Gone fishing.. by premier-photo.com, on Flickr
Asa am reusit in aceasta fotografie:
Canon 7D; f/4.5; 1/200; ISO 400. Fotografia a fost realizata cu ajutorul unui Canon 580EXII bounced intr-o blenda alba, la 1/4 power - datorita spatiului restrans.
Fotografia a fost editata in Lightroom si Photoshop
Gone fishing.. by premier-photo.com, on Flickr
Re: portret de copil
Imi place lumina soft din fotografia asta si cam tot ce inseamna realizarea ei.
Nu am comentarii contra, decat daca as tine neaparat )
Mie imi plac fotografiile care "se exprima singure" si asta este una dintre ele.
Felicitari si astept mai multe fotografii aici (cu toate ca am tras o privire si pe site )
Nu am comentarii contra, decat daca as tine neaparat )
Mie imi plac fotografiile care "se exprima singure" si asta este una dintre ele.
Felicitari si astept mai multe fotografii aici (cu toate ca am tras o privire si pe site )
@PremierPhoto: imi place foarte mult ... spor maxim in continuare
https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/8/gelug.jpg/
https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/8/gelug.jpg/
arhionut- Mesaje : 13
Puncte : 14
Reputatie : 1
Data de inscriere : 08/05/2011
cred ca despre asta este vorba:
Imaginea in sine nu este rea. Ai surprins exact ce trebuie. Trebuie insa sa tii cont si de ce se intampla in fundal. In cazul de fata, desi este estompat, este foarte incarcat, si distrage atentia de la ce este important!
Imaginea in sine nu este rea. Ai surprins exact ce trebuie. Trebuie insa sa tii cont si de ce se intampla in fundal. In cazul de fata, desi este estompat, este foarte incarcat, si distrage atentia de la ce este important!
multumesc de sfat.
arhionut- Mesaje : 13
Puncte : 14
Reputatie : 1
Data de inscriere : 08/05/2011
Rog pareri, critici si cel mai important sfaturi. Fotografia e facuta cu 1000D, 50mm f/1.8, f/2,3, ISO400, Auto WB
IonutTM- Mesaje : 56
Puncte : 68
Reputatie : 0
Data de inscriere : 30/07/2011
Ionut, la prima vedere 2 lucruri iti pot spune: WB si fundalul.
1. WB auto nu te ajuta foarte bine. Iti recomand sa folosesti custom WB sau sa ajustezi tu manual in K. Blitul electronic are cam 5600k.
2. Fundalul mi se pare putin incarcat, iar umbra din dreapta jos distrage atentia. Cand te uiti prin vizor, trebuie sa acorzi atentie nu numai subiectului, ci si ce se intampla in jur.
Imi place ca ai reusit sa focusezi foarte bine subiectul, in special ochii. Daca vrei, poti sa folosesti ceva pentru a umple umbrele, spre exemplu in carton alb, in cazul de fata in stanga camerei.
Bravo!
1. WB auto nu te ajuta foarte bine. Iti recomand sa folosesti custom WB sau sa ajustezi tu manual in K. Blitul electronic are cam 5600k.
2. Fundalul mi se pare putin incarcat, iar umbra din dreapta jos distrage atentia. Cand te uiti prin vizor, trebuie sa acorzi atentie nu numai subiectului, ci si ce se intampla in jur.
Imi place ca ai reusit sa focusezi foarte bine subiectul, in special ochii. Daca vrei, poti sa folosesti ceva pentru a umple umbrele, spre exemplu in carton alb, in cazul de fata in stanga camerei.
Bravo!
Dungulitele portocalii care definesc gura si alte trasaturi ale fetzei tu le`ai lasat intentionat sau nu ti se vedeau cand ai prelucrat poza? tie iti place asa cu ele?
SorY- Mesaje : 39
Puncte : 49
Reputatie : 6
Data de inscriere : 10/08/2011
whiteLion a scris:Alexandra
Canon 50D, Sigma 17-70 mm la 36mm, F/8, ISO 1600
Fara sa supar pe nimeni, cred ca prelucrarea este putin cam exagerata. Spre deosebire de smilesan la mine se vad albe dungulitele (vezi postul despre spatiul de culoare).
O prelucare trebuie sa imbunatateasca o imagine, sa o faca placuta.
Sunt cateva lucruri care intr-o viitoare incercare de fotografiere pot fi imbunatatite: plasarea subiectului in cadru; atentie la elementele care pot distrage atentia in toata imaginea, developarea imaginii.
recunosc ca m-am cam jucat aici cu prelucrarea dar m-a interesat mai mult sentimentul pe care il transmite mimica fetitei
PS: e tare ciudat de ce apar dungile alea uite ca aici nu mai sunt http://fc02.deviantart.net/fs70/i/2011/168/b/f/joy_by_whitelion07-d3j4sgh.jpg
PS2: da, am descoperit problema, genuine fractals are optiunea sharpening la resize, care era activata si avea si o valoare mare, eu nu am mai verificat poza redimensionata, greseala mea
gata, asta era:
PS: e tare ciudat de ce apar dungile alea uite ca aici nu mai sunt http://fc02.deviantart.net/fs70/i/2011/168/b/f/joy_by_whitelion07-d3j4sgh.jpg
PS2: da, am descoperit problema, genuine fractals are optiunea sharpening la resize, care era activata si avea si o valoare mare, eu nu am mai verificat poza redimensionata, greseala mea
gata, asta era:
Model Canon EOS 500D Tamron 55-200 mm LD Di II
Shutter speed value 1/83 s
Aperture value f/8
ISO speed ratings ISO 800
Exposure bias value 0.00 eV
Flash Flash did not fire, compulsory flash mode
Focal length 135 mm
White balance Auto white balance
halmiro- Mesaje : 3
Puncte : 5
Reputatie : 0
Data de inscriere : 09/10/2011
Forum CANON / Canonisti :: Arta fotografica :: Practica foto (Impartasire fotografii) :: Oameni (Portrete)
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum