Flori, macro
3 participanți
Forum CANON / Canonisti :: Arta fotografica :: Practica foto (Impartasire fotografii) :: Natura si peisaj (Mama natura ne da subiecte multe)
Pagina 1 din 1
Flori, macro
(Is incepator, astept sfaturi critici dar cu bun simt!) Tv 1/200 Av 10.0 ISO 100
bodobaza- Mesaje : 16
Puncte : 30
Reputatie : 0
Data de inscriere : 09/06/2011
Re: Flori, macro
Cred ca mai potrivit ar fi "flori - closeup"
Am impresia ca nu este perfect in focus. Imi place ca ai ales sa fii creativ si ai folosit blit-ul pentru a lumina floarea.
Ce poate fi imbunatatit este partea compozitionala. Lumina de la blit, poate fi difuzata, astfel vei elimina umbrele tari.
Mai asteptam si alte fotografii
Am impresia ca nu este perfect in focus. Imi place ca ai ales sa fii creativ si ai folosit blit-ul pentru a lumina floarea.
Ce poate fi imbunatatit este partea compozitionala. Lumina de la blit, poate fi difuzata, astfel vei elimina umbrele tari.
Mai asteptam si alte fotografii
La macro este important sa izolezi subiectul de fundal si de elementele care il inconjoara.
Daca nu ai un obiectiv foarte luminos sau un teleobiectiv te poti juca amplasand subiectul fata de fundal la o distanta foarte mare sau folosind un fundal (coala de hartie, etc.)
Focus manual la macro.
Ai aici cateva exemple:
http://www.flickr.com/photos/mihaimicu/sets/72157626575690712/
Obiective folosite: SMC Takumar 85-210mm f/4.5 sau SMC Takumar 55mm f/1.8 + inele de macro
Aparat: Canon 450D
Focus: manual
Spor.
Daca nu ai un obiectiv foarte luminos sau un teleobiectiv te poti juca amplasand subiectul fata de fundal la o distanta foarte mare sau folosind un fundal (coala de hartie, etc.)
Focus manual la macro.
Ai aici cateva exemple:
http://www.flickr.com/photos/mihaimicu/sets/72157626575690712/
Obiective folosite: SMC Takumar 85-210mm f/4.5 sau SMC Takumar 55mm f/1.8 + inele de macro
Aparat: Canon 450D
Focus: manual
Spor.
mihaim- Mesaje : 46
Puncte : 54
Reputatie : 5
Data de inscriere : 08/02/2011
multumesc mult pt sfaturi, am sa incerc cat mai mult cu focus manual si cum ati zis voi.
bodobaza- Mesaje : 16
Puncte : 30
Reputatie : 0
Data de inscriere : 09/06/2011
Forum CANON / Canonisti :: Arta fotografica :: Practica foto (Impartasire fotografii) :: Natura si peisaj (Mama natura ne da subiecte multe)
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum