Intrebari (incepatori)
+4
Constantin
Bogdan Dulgheru
PremierPhoto
deraiatu
8 participanți
Pagina 2 din 2
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Re: Intrebari (incepatori)
salut.. cine ma poate ajuta cu niste sfaturi cand vine vorba sa cumpar un aparat foto?
andr3!- Mesaje : 17
Puncte : 22
Reputatie : 0
Data de inscriere : 11/02/2011
NOI!andr3! a scris:salut.. cine ma poate ajuta cu niste sfaturi cand vine vorba sa cumpar un aparat foto?
Noi te vom ajuta, insa pentru asta trebuie sa ne spui la ce te-ai orientat.. ce vrei sa faci c uaparatura care o vei achizitiona... in ce buget te incadrezi... Toate detaliile care ni le poti oferi, ne vor ajuta sa iti dam sfaturi cat mai bune.
Pentru Constantin : nu stiu daca ai rezolvat cu acumulatorii, dar eu folosesc Eneloop de la Sanyo. Am citit despre ei tot pe forumuri foto, au nu stiu ce tehnologie care impiedica autodescarcarea. Ii folosesc si chiar tin mult si nu se descarca singuri ( o conditie este sa nu ii pui la incarcat decat cand sunt descarcati complet ). Sunt in comert la vanzare impreuna cu incarcator , eu am gasit la Altex. Pe mine ma enerva ca nu se mai descarca .
tiberius- Mesaje : 8
Puncte : 9
Reputatie : 1
Data de inscriere : 08/06/2011
Salut
Iertati-ma ca am raspuns cu intarziere.. vreau pentru poze, in general portrete, dar si pentru alte genuri de poze... bugetul: aproximativ 1200RON.. Multumesc!
andr3!- Mesaje : 17
Puncte : 22
Data de inscriere : 11/02/2011
salut , am un canon 50d si tot nu reusesc sa setez cumva WB custom .... adica intru .... selectez WB custom si mai departe? cum fac eu acel custom WB ?
pirvu_alex- Mesaje : 5
Puncte : 7
Data de inscriere : 07/09/2011
De curiozitate... ai citit manualul aparatului?pirvu_alex a scris:salut , am un canon 50d si tot nu reusesc sa setez cumva WB custom .... adica intru .... selectez WB custom si mai departe? cum fac eu acel custom WB ?
PremierPhoto a scris:De curiozitate... ai citit manualul aparatului?pirvu_alex a scris:salut , am un canon 50d si tot nu reusesc sa setez cumva WB custom .... adica intru .... selectez WB custom si mai departe? cum fac eu acel custom WB ?
Ar fi trebuit postat altundeva... ma rog...
Faci o poza la un perete alb sau ceva ce consideri tu ca e alb apoi setezi acea poza ca white balance... asta-i in mare...
(Daca peretele e perfect alb, nu o sa poti focaliza automat, setezi obiectivul pe focus manual / MF)
Admin a scris:PremierPhoto a scris:De curiozitate... ai citit manualul aparatului?pirvu_alex a scris:salut , am un canon 50d si tot nu reusesc sa setez cumva WB custom .... adica intru .... selectez WB custom si mai departe? cum fac eu acel custom WB ?
Ar fi trebuit postat altundeva... ma rog...
Faci o poza la un perete alb sau ceva ce consideri tu ca e alb apoi setezi acea poza ca white balance... asta-i in mare...
(Daca peretele e perfect alb, nu o sa poti focaliza automat, setezi obiectivul pe focus manual / MF)
Peretele alb nu functioneaza 100%. Ce faci in situatia cand ai mai multe surse de lumina si fiecare are alta temperatura? Sau cand peretele alb este sub incidenta unei anumite temperaturi, iar fotografiile le faci in alte conditii?
Balansul de alb, eu il fac manual alegand manual temperatura in K.
Premier, ai dreptate 100%!!!
Eu vorbeam, asa, in mare, cam ce trebuie sa faca omu'...
Ca paranteza, pe langa temperatura in K pe care o setez manual, mai folosesc o jucarie (ocazional, cand am timp de "lalaiala"). Este vorba de Spyder Cube. (Discutia e mai lunga)
INAINTE:
DUPA (cu Spyder Cube):
Eu vorbeam, asa, in mare, cam ce trebuie sa faca omu'...
Ca paranteza, pe langa temperatura in K pe care o setez manual, mai folosesc o jucarie (ocazional, cand am timp de "lalaiala"). Este vorba de Spyder Cube. (Discutia e mai lunga)
INAINTE:
DUPA (cu Spyder Cube):
pai deja vorbim de altceva. Perfect adevarat, pentru acuratete, putem folosi genul acesta de gadget-uri, precum si un GreyCard (18%) sau un ExpoDisc.
Setarea manuala poate fi facuta oricand.. trebuie doar sa capatam ceva experienta...
Setarea manuala poate fi facuta oricand.. trebuie doar sa capatam ceva experienta...
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Pagina 2 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum