Forum CANON / Canonisti
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Obiective pt incepatori

2 participanți

In jos

Obiective pt incepatori Empty Obiective pt incepatori

Mesaj  IonutTM Sam Iul 30, 2011 9:23 pm

salutare la toti,

Apelez la cei cu experinta sa faca o recomandare pt cei ca mine ( boboci in ale fotografiei dar care vor sa invete repede ) legata de obiectivele pe care ar trebui sa le aibe in gentuta un incepator. Vin cu aceasta rugaminte deoarece am mai discutat cu alti pasinati si unii ziceau ca obiectivul cu care vine aparatul (in cazul meu 18-55 mm la 1000D) este suficient, atii spuneau ca mai este nevoie si de unul de 50mm ( pe care apropo l-am si cumparat ) iar altii spun ca pe langa acestea doua este nevoie si de unul high zoom. E.. la cea dea treia categorie imi cam prind urechile. Ma tot uit pe net si vad diferite obiective insa habar nu am cum sa fac diferenta intre ele, la ce sa ma uit atunci cand citesc datele tehnice ale unui obiectiv.
In concluzie apelez la fratii canonisti sa ma ajute cu ceva informatii legate de dilemele mele mai sus mentionate si poate si cu ceva linkuri in care sa ma citesc cate ceva despre obiective ( nivel incepatori)
Cu multumiri anticipate!

IonutTM

Puncte : 68
Reputatie : 0
Data de inscriere : 30/07/2011

Sus In jos

Obiective pt incepatori Empty Re: Obiective pt incepatori

Mesaj  PremierPhoto Dum Iul 31, 2011 1:46 am

Ionut, inainte de a iti face niste recomandari pentru obiective, facand abstractie de ceea ce deja ai, te rog sa imi spui ce gen de fotografii vrei sa faci? Macro, Natura - peisaj, Calatorii si vacante, portret, evenimente, sport.... toate informatiile sunt de mare ajutor.
PremierPhoto
PremierPhoto
VIP
VIP

Puncte : 687
Reputatie : 46
Data de inscriere : 10/02/2011

http://www.premier-photo.com

Sus In jos

Mesaj  IonutTM Dum Iul 31, 2011 1:57 am

imi place sa fotografiez portrete, evenimente si natura. am fost la o nunta si am facut poze cu obeictivul din chit si nu am prea fos multumit de ele. Spre exemplu in biserica pozele au fost un dezastru. Am incercat pe modul full auto insa tot intunecate si blurate au iesit, am incercat si pe M, P, Av unde am dat iso mai mare am marit nr. la diafragma si tot in ceata si intunecate mi-au iesit.
Cu multumiri anticipate!

IonutTM

Sus In jos

Mesaj  PremierPhoto Dum Iul 31, 2011 2:19 am

Obiectivele de kit in general sunt foarte lenese. Pentru nunti si in special pentru biserici unde nu ai lumina ai nevoie de un obiectiv foarte rapid, adica un f/2.8. Combinat cu un iso la 800 si pana la 1250, ar trebui sa poti face imagini bune in biserica.

Daca vei creste diafragma, adica daca te duci spre f/22 asta inseamna ca va avea nevoie de foarta multa lumina, respectiv timpul de expunere va fi lung. Tu trebuie sa faci invers, sa deschizi diafragma, adica sa mergi spre f/2.8

pentru nunti 2 obiective ar fi ideale: 24-70mm f/2.8 sau 24-105mm f/4 si 70-20mm la f/2.8 sau f/4. Personal mai folosesc si 50mm f/1.4 si 100mm f/2.8L Macro

Pentru portrete ai 50mm f/1.4 si 85mm f/1.8 - sunt excelente. Daca te lasa buzunarul poti face portrete excelente si cu 100mm f/2.8L Macro

In natura, poti folosi toate cele mentionate mai sus. Eventual poti avea si ceva mai wide de 24mm, cum ar fi un 10-16mm sau chiar fisheye.

sfatul meu este sa inveti sa faci foto cu 50mm... de inceput..
PremierPhoto
PremierPhoto
VIP
VIP

Sus In jos

Mesaj  IonutTM Dum Iul 31, 2011 7:06 am

Multumesc mult pentru sfaturi. Am sa ma apuc sa ma joc cat mai mult cu 50mm si pana atunci studiez piata pentru cel de 100mm f2.8

IonutTM

Sus In jos

Mesaj  PremierPhoto Dum Iul 31, 2011 7:24 am

50mm este considerat echivalentul ochiului uman cand este folosit pe un body FullFrame. Asta inseamna ca aproximativ ceea ce vezi cu ochiul, va fi capturat si de camera - respectiv compozitiile vor fi foarte aproape de ceea ce vezi in realitate.
PremierPhoto
PremierPhoto
VIP
VIP

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat