compatibilitati obiective
4 participanți
Pagina 1 din 1
compatibilitati obiective
Salutare la toata lumea,
Sun nou intrat atat in forrum cat si in lumea canonistilor. De o saptamana sunt propietarul unui Canon EOS 1000D care dupa cum stiti a venit cu un obiectiv de 18-55mm la care am cumparat inca unul de 50mm f1,8. Sincer as mai vrea sa achizitionez un obiectiv petru zum insa dupa cum am studiat pe net preturile sunt destul de maricele motiv pentru care apelez la cei mai cu experienta sa-mi spuna daca sunt modele de obiective de la ati producatori ce ar putea fi compatibile cu aparatul meu.
Va multumesc si va urez o zi cat mai frumoasa
Sun nou intrat atat in forrum cat si in lumea canonistilor. De o saptamana sunt propietarul unui Canon EOS 1000D care dupa cum stiti a venit cu un obiectiv de 18-55mm la care am cumparat inca unul de 50mm f1,8. Sincer as mai vrea sa achizitionez un obiectiv petru zum insa dupa cum am studiat pe net preturile sunt destul de maricele motiv pentru care apelez la cei mai cu experienta sa-mi spuna daca sunt modele de obiective de la ati producatori ce ar putea fi compatibile cu aparatul meu.
Va multumesc si va urez o zi cat mai frumoasa
IonutTM- Mesaje : 56
Puncte : 68
Reputatie : 0
Data de inscriere : 30/07/2011
Re: compatibilitati obiective
toate obiectivele din seria EF si EF-s sunt compatibile cu aparatul tau.
Eu as recomanda, ca marca, TAMRON (nu sunt fan, dar toate obiectivele s-au comportat ok)
Cu SIGMA, am avut probleme cu ambele obiective (front/back focus).
Daca vrei un super-zoom care sa acopere o plaja mare (15x) ok este obiectivul asta: TAMROM 18-270mm. Eu am avut varianta fara PZD, care din punctul meu de vedere a fost mai bun).
Cu SIGMA, am avut probleme cu ambele obiective (front/back focus).
Daca vrei un super-zoom care sa acopere o plaja mare (15x) ok este obiectivul asta: TAMROM 18-270mm. Eu am avut varianta fara PZD, care din punctul meu de vedere a fost mai bun).
ce parere aveti de Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III ?
Ca pret (869 ron) mi s-a parut ok insa nu stiu daca merita si din punctul de vedere a performantelor.
Mentionez ca imi doresc un obiectiv cu zum care sa faca pozele ok in in conditii de lumina scazuta ( ex: la nunti in biserica restaurant ) cat si peisaje, portrete
Ca pret (869 ron) mi s-a parut ok insa nu stiu daca merita si din punctul de vedere a performantelor.
Mentionez ca imi doresc un obiectiv cu zum care sa faca pozele ok in in conditii de lumina scazuta ( ex: la nunti in biserica restaurant ) cat si peisaje, portrete
Pe scurt: Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III este un obiectiv mediocru. Exista si versiune USM, ceva mai bun.
La f/4, de exemplu, Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III mi se pare lent. La ISO 100 si ISO 200 am obtinut niste fotografii bune, din mana, la 300 mm.
La f/4, de exemplu, Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III mi se pare lent. La ISO 100 si ISO 200 am obtinut niste fotografii bune, din mana, la 300 mm.
gnash- Moderator
Puncte : 63
Reputatie : 2
Data de inscriere : 08/02/2010
gnash a scris:La f/4, de exemplu, Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III mi se pare lent. La ISO 100 si ISO 200 am obtinut niste fotografii bune, din mana, la 300 mm.
Concluzia este ca nu se preteaza la fotografiat in lumina slaba, asta vroiai sa zici, nu!? Sau ca focalizeaza lent, deci la personaje in miscare nu prea iti iese poza... Scrie si tu pe intelesul tuturor, nu mai fa pe desteptul!
Deci, Ionut: trebuie sa ai "mana" ca sa obtii poze sharp. Nu e un obiectiv prea luminos, dar poti trage si din mana cand ai lumina suficienta.
Uite si niste fotografii realizate cu el:
si unele facute in graba, de un neprofesionist (sunt micsorate, dar iti faci tu o idee):
Multumesc mult pentru sfaturi. Eu, ca incepator incerc sa gasesc variante relativ ieftine pentru obiective insa nici nu as vrea ca pentru 300-400 ron in minus sa ma procopsesc cu un obiectiv care de fapt sa nu ma ajute, motiv pentru care orice sugestie e bine venita.
IonutTM a scris:...imi doresc un obiectiv cu zum care sa faca pozele ok in in conditii de lumina scazuta ( ex: la nunti in biserica restaurant ) cat si peisaje, portrete
de ce nu mergi pe varianta EF 70-200mm f/4L USM?? este ~660$ si este din seia L
Un review si exemple foto gasesti aici: http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Canon-EF-70-200mm-f-4.0-L-USM-Lens-Review.aspx
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum