upgrade DSLR
5 participanți
Pagina 1 din 1
upgrade DSLR
pana la urma am ajuns pe forumul canonistilor si sper sa raman aici....sunt intr-o situatie putin dificila sai spun asa ,vreau sa trec de pe copacte si bridge pe dslr si pentru inceput nu vreau sa zbor sus daca am aripi mici......sa ma convinga cineva de ce sa iau un 450d in loc la un d80 de la nikon....cam asta ar fi suma..(1000-1100 ron)
experienta: Canon PowerShot A300 / kodak /Canon PowerShot A470/Canon PowerShot A480/Canon sx20IS/ si ultimul FujiFilm HS10 pe care il folosesc doar pe modul manual....si deja nu ma mai multumesc imaginile...deci?un sfat?
experienta: Canon PowerShot A300 / kodak /Canon PowerShot A470/Canon PowerShot A480/Canon sx20IS/ si ultimul FujiFilm HS10 pe care il folosesc doar pe modul manual....si deja nu ma mai multumesc imaginile...deci?un sfat?
razvan_77- Mesaje : 15
Puncte : 20
Reputatie : 0
Data de inscriere : 05/02/2011
Re: upgrade DSLR
Din pacate o sa ai o dezamagire daca treci de la FujiFilm HS10 la unul din aceste 2 aparate avand in vedere ca bugetul nu-ti permite achizitionarea de obiective de calitate.
Pe scurt:
- renunti la filmare
- renunti la functia de macro
- renunti la distanta focala generoasa: 24 - 720mm pentru probabil obiectivul de kit care la mine sta in cutie nefolosit.
Obtii:
- posibilitatea de a schimba obiectivele (pentru care trebuie sa bagi mana adanc in buzunar)
- posibilitatea de a inchide diafragma mai mult de f11 (lucru pe care il poti "fenta" pe Fuji cumparand filtre ND)
- probabil niste poze de calitate la ISO mai mare (desi eu cu 450D rar ma incumet sa folosesc ISO mai mare de 100)
Am vazut destule fotografii frumoase facute cu Fuji si te-as ruga sa-mi zici care e motivul frustrarii tale pentru care vrei sa treci la DSLR
Eu as opta in locul tau cand bugetul mi-ar permite un DSLR mid-level si niste obiective mai rasarite iar pana atunci mi-as achizitiona un trepied de calitate pentru Fuji si un set de filtre UV/Polarizare/ND si de ce nu niste lentile de close-up. Nu in ultimul rand iti recomand sa fotografiezi in format RAW si sa inveti sa developezi pozele in Adobe Lightroom sau Photoshop.
Spor.
Pe scurt:
- renunti la filmare
- renunti la functia de macro
- renunti la distanta focala generoasa: 24 - 720mm pentru probabil obiectivul de kit care la mine sta in cutie nefolosit.
Obtii:
- posibilitatea de a schimba obiectivele (pentru care trebuie sa bagi mana adanc in buzunar)
- posibilitatea de a inchide diafragma mai mult de f11 (lucru pe care il poti "fenta" pe Fuji cumparand filtre ND)
- probabil niste poze de calitate la ISO mai mare (desi eu cu 450D rar ma incumet sa folosesc ISO mai mare de 100)
Am vazut destule fotografii frumoase facute cu Fuji si te-as ruga sa-mi zici care e motivul frustrarii tale pentru care vrei sa treci la DSLR
Eu as opta in locul tau cand bugetul mi-ar permite un DSLR mid-level si niste obiective mai rasarite iar pana atunci mi-as achizitiona un trepied de calitate pentru Fuji si un set de filtre UV/Polarizare/ND si de ce nu niste lentile de close-up. Nu in ultimul rand iti recomand sa fotografiezi in format RAW si sa inveti sa developezi pozele in Adobe Lightroom sau Photoshop.
Spor.
mihaim- Mesaje : 46
Puncte : 54
Reputatie : 5
Data de inscriere : 08/02/2011
Parerile pot fi impartite. De ce Canon si nu Nikon. De ce Nikon si nu Fuji... sau de ce Fuji si nu Canon....
Ideea e sa te convingi singur de ce unul e mai bun ca altul.. nu sa te convinga cineva. Daca vrei calitate, alegi Canon.. Daca vrei body ieftin si lentile profesionale scumpe, alegi Nikon. De fuji nu pot sa spun nimic pentru ca nu sunt in cunostinta de cauza.
In Romania, in momentul de fata utilizatorii de Nikon sunt mai multi decat cei de Canon tocmai datorita faptului ca body-urile sunt mai ieftine, cel putin in sectorul low-entry.
Nikon D80 a aparut in 2006, iar Canon 450D in 2008 - un motiv in plus sa iei Canon!
Alt motiv pentru care iti recomand Canon este faptul ca deja ai experienta cu sistemele lor - ai avut 4 alte modele de compacte
Acum, intrebarea este la ce te astepti de la un DSLR? De unde pleaca frustrarea ta? Faptul ca ai un DSLR nu inseamna neaparat ca o sa faci fotografii mai bune decat cu un compact/bridge.
Daca mai ai intrebari, nedumeriri.. nu ezita sa revii cu reply!
Ideea e sa te convingi singur de ce unul e mai bun ca altul.. nu sa te convinga cineva. Daca vrei calitate, alegi Canon.. Daca vrei body ieftin si lentile profesionale scumpe, alegi Nikon. De fuji nu pot sa spun nimic pentru ca nu sunt in cunostinta de cauza.
In Romania, in momentul de fata utilizatorii de Nikon sunt mai multi decat cei de Canon tocmai datorita faptului ca body-urile sunt mai ieftine, cel putin in sectorul low-entry.
Nikon D80 a aparut in 2006, iar Canon 450D in 2008 - un motiv in plus sa iei Canon!
Alt motiv pentru care iti recomand Canon este faptul ca deja ai experienta cu sistemele lor - ai avut 4 alte modele de compacte
Acum, intrebarea este la ce te astepti de la un DSLR? De unde pleaca frustrarea ta? Faptul ca ai un DSLR nu inseamna neaparat ca o sa faci fotografii mai bune decat cu un compact/bridge.
Daca mai ai intrebari, nedumeriri.. nu ezita sa revii cu reply!
salut
multumesc de raspunsuri si e bine ca e cineva pe aici:)
nu ma simt frustat de pozele pe care le fac..ci de calitatea pe care o scoate un senzor de 1/,2`3 de pe compacta..nu spun ca nu fac poze frumoase si cu HS10 dar cand maresc de cateva ori zaresc textura pixelata..si ma insatisface ca sa spun asa...
si alta idee e ..de ce sa nu incerc si pe dslr...odata ce folosesc bridgeul meu pe modul manual unde am observat ca scot poze mai bune decat pe auto..?pentru 1000 ron sau 1200 cat e un 450d Sh nu e mare pierdere..cu toate ca as putea sa ma arunc la ceva nou din magazinele de aici udne e mai ieftin ca in romania...probasem acu cateva zile noul Samsung nx100 cu lentila de 20-50 la pretul de 270 de euro..darrrrrrrrrrrrr...nu are vizor,......si mam invatat sa fac pe fuji doar prin vizor...
deci sunt chitit pe 450d...
nu ma simt frustat de pozele pe care le fac..ci de calitatea pe care o scoate un senzor de 1/,2`3 de pe compacta..nu spun ca nu fac poze frumoase si cu HS10 dar cand maresc de cateva ori zaresc textura pixelata..si ma insatisface ca sa spun asa...
si alta idee e ..de ce sa nu incerc si pe dslr...odata ce folosesc bridgeul meu pe modul manual unde am observat ca scot poze mai bune decat pe auto..?pentru 1000 ron sau 1200 cat e un 450d Sh nu e mare pierdere..cu toate ca as putea sa ma arunc la ceva nou din magazinele de aici udne e mai ieftin ca in romania...probasem acu cateva zile noul Samsung nx100 cu lentila de 20-50 la pretul de 270 de euro..darrrrrrrrrrrrr...nu are vizor,......si mam invatat sa fac pe fuji doar prin vizor...
deci sunt chitit pe 450d...
Vezi ca pixel peeping e boala grea .. in cazul tau "textura pixelata" se poate datora sharpeningului pe care il aplica aparatul pozei inainte de a o salva in format jpeg. Vezi in format RAW cum merge treaba, trage o poza ziua la un obiect nu foarte detaliat.
Oricum daca nu te doare prea mult la buzunar mergi si pe DSLR ai ce invata cu siguranta, macar din punctul acesta de vedere e un plus, daca te prinde (si probabil ca da la cate aparate ai schimbat) pregateste-te sa spargi pusculita
Oricum daca nu te doare prea mult la buzunar mergi si pe DSLR ai ce invata cu siguranta, macar din punctul acesta de vedere e un plus, daca te prinde (si probabil ca da la cate aparate ai schimbat) pregateste-te sa spargi pusculita
mihaim- Mesaje : 46
Puncte : 54
Reputatie : 5
Data de inscriere : 08/02/2011
pana trage hs10 asta un raw deja ma plictisesc:) am tras cate ceva raw am editat cu photoshop iese ceva frumos...dar tot limitat de senzor ma simt:)
oricum nu vreau sa scot bani deocamdata din fotografie asa ca ma voi axa pe SH si ceva mai veche tehnica:) cu toate ca am un venit frumusel:)
oricum nu vreau sa scot bani deocamdata din fotografie asa ca ma voi axa pe SH si ceva mai veche tehnica:) cu toate ca am un venit frumusel:)
Daca ai un venit frumusel, e pacat sa nu investesti intr-o camera nou-nouta, buna si nu vei ajunge sa regreti niciodata... Chiar daca nu vrei sa scoti, inca, bani din fotografie. Eu am un venit naspa, si tot am investit 4300 RON intr-un EOS 500D si 2 obiective, plus filtre, trepied, geanta. Si sunt mai mult decat multumit...
In plus, intre cele 2 aparate propuse de tine, recomand Canon-ul. Mai multi pixeli, calitate mai buna...
Sau daca tot ai avut un HS10 de ce nu treci la HS20? E mai bun, e mai performant...
In plus, intre cele 2 aparate propuse de tine, recomand Canon-ul. Mai multi pixeli, calitate mai buna...
Sau daca tot ai avut un HS10 de ce nu treci la HS20? E mai bun, e mai performant...
nu vreau sa investesc mult deoarece merg pe principiul ca e un simplu moft si nu ceva din care sa traiesc sau sa iasa bani....HS20 e acelasi hs10 doar ca iau ingramadit 16 mpx pe acelasi senzor si au mai adaugat x5 la zoom..nu e mare branza:)
apropo am vazut canon 500d cu 529 de euro canon eos 1100 D cu 399 euro eos 600d cu 679....bune preturile?
apropo am vazut canon 500d cu 529 de euro canon eos 1100 D cu 399 euro eos 600d cu 679....bune preturile?
EOS 500D la 529 Euro?
Asa si asa... Second hand? Ar fi bine sa-l verifici ca lumea inainte sa-l cumperi...
Asa si asa... Second hand? Ar fi bine sa-l verifici ca lumea inainte sa-l cumperi...
canon eos 500D + 18-55II DC nou in magazin 529 de euro garantie 3 ani aici dar cred ca merge si international...
e bun pretul nu spun nu..dar nu vreau sa ma arunc la inceput la 529 euro_+ vreo 150 un tele doar pentru un moft:) raman sa ma documentez si sa caut un 450d + accesoriile....vad ca sunt de la 1200 ron body pe Ocazii/....
Eu iti recomand un singur obiectiv de inceput: Canon 50mm f/1.8 sau daca ai bani 50mm f/1.4. Fiecare posesor de DSLR ar trebui sa posede un 50mm.
adica 50 mm asta e fix? fac poze cum faceam cu alea pe film? daca numi place incadrarea ma dau mai in spate sau inaintez? cam asa ceva? trebuie sa ma apuc de documentat ca nu tine:)
da, 50mm este fix (prime). Si este un obiectiv excelent.
50mm este considerat echivalentul ochiului uman pe un full-frame: acelasi unghi de vedere.
[url=Aici]https://canonisti.all-up.com/t245-canon-ef-50mm-f-14-usm-exemple-foto[/url] am postat cateva exemple facute cu acest obiectiv. In timp voi mai adauga.
50mm este considerat echivalentul ochiului uman pe un full-frame: acelasi unghi de vedere.
[url=Aici]https://canonisti.all-up.com/t245-canon-ef-50mm-f-14-usm-exemple-foto[/url] am postat cateva exemple facute cu acest obiectiv. In timp voi mai adauga.
o fi el excelent nu spun nu..am vazut din exemple dar cand am vazut pretul:) cred ca o sa ma multumesc cu un 50mm/1.8 la 100 de euro...nu cred ca o fi asa mare diferenta de calitate..
Diferente sunt. Am mai scris intr-un post diferentele intre cele 2 obiective. Ce trebuie sa intelegi, atat tu cat si cei care vor citi, este faptul ca facand rabad de calitate, rezultatele vor fi pe masura. Sa va fac o analogie sa intelegeti mai bine: poti sa achititionezi o Dacia, sau poti sa achizitionezi un VW. Ambele au un volan, 4 usi... ambele te duc de la punctul A la punctul B, insa comfortul este diferit, respectiv prima este mai ieftina. Bineinteles ca primul factor luat in considerare la achizitionarea unui DSLR, respectiv obiectiv, este bugetul...
PremierPhoto de ce recomanzi 50mm?
andr3!- Mesaje : 17
Puncte : 22
Data de inscriere : 11/02/2011
Pentru ca in acest topic se vorbeste despre upgrade DSLR si nu despre obiectivul de 50mm, ti-am raspuns aiciandr3! a scris:PremierPhoto de ce recomanzi 50mm?
cred ca intra bine si ceva lentile la upgrade de dslr.....recomandare de inceput...ieftin si bun...totusi lentila 18-55 nu pot sa o folosesc si pe 50? sau nu are aceeasi calitate? ca prime de 50? ma refer la cel mai bun 18-55 de la canon care ar fi el:)
Razvan, un 18-55 nu are aceeasi calitate ca un prime. Intotdeauna prime-urile au fost superioare in calitate fata de zoom-uri.
astazi dau o fuga la un magazin second hand in Bratislava sa vad ce mai e pe acolo....va tin la curent:) daca gasesc un 450 ma bag ...:)
Subiecte similare
» Ce aparat foto folosesti?
» DSLR Canon EOS 600D + Obiectiv EF-S 18-55mm IS II NOU SIGILAT 2600 RON
» Error 99 (Err 99) - Posibile solutii (doar la camere Canon DSLR)
» DSLR Canon EOS 600D + Obiectiv EF-S 18-55mm IS II NOU SIGILAT 2600 RON
» Error 99 (Err 99) - Posibile solutii (doar la camere Canon DSLR)
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum