Forum CANON / Canonisti
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Niste sfaturi in legatura cu achizitionarea unei lentile ?

4 participanți

In jos

Niste sfaturi in legatura cu achizitionarea unei lentile ? Empty Niste sfaturi in legatura cu achizitionarea unei lentile ?

Mesaj  Stefan Rotaru Joi Iun 16, 2011 10:06 am

Va salut..dupa cum spune si numele..sunt aici sa cer niste sfaturi..Nu de mult am un 500D cu lentila 18-55 IS cel kit momentan..Am inceput sa fotografiez..imi place,iubesc ceea ce fac..insa m`am gandit la un obiectiv ceva "mai bun" daca pot spune asa..multa lume,prieteni experimentati mai mult ca mine..imi spun 24-70 , 70-200...Insa eu m`am gandit ca pana sa ajung la nivelul ala..si sa pot sa`mi permit unul din acesta mai este..Si de asta va scriu aici voua..Cam ce obiectiv as putea alege.?.orice e bine venit sa ma uit..18-135 , 18-200 ,17-85...fixu` de 50.nustiu..Sa spun asa ca m`ar interesa pentru portrete..asta imi place sa fac cel mai mult.Sunt si un fotograf de club..

Astept orice parere..e bine venita.va salut

Stefan Rotaru

Puncte : 32
Reputatie : 0
Data de inscriere : 11/05/2011

Sus In jos

Niste sfaturi in legatura cu achizitionarea unei lentile ? Empty Re: Niste sfaturi in legatura cu achizitionarea unei lentile ?

Mesaj  romulus Joi Iun 16, 2011 10:47 am

Eu cand mi-am luat al meu aparat, tot un 500D am ales sa imi iau un obiectiv zoom de 18-200mm DC OS de la Sigma. Sunt foarte multumit de el. Costa mai putin decat similarul de la Canon. Daca as fi avut bani, bineinteles ca as fi ales un 18-200mm de la Canon. In plus, pe langa Sigma 18-200mm mi-am mai luat si un Canon 50mm f1.8 ptr portrete. E OK, insa la fel, daca as fi avut bani, poate as fi ales altceva. Dar cu cat vrei mai bun calitativ, cu atat costa si mai mult.
Uite eu sper sa ajung curand sa-mi iau un fisheye. Canon, Sigma, nu conteaza...numai sa am unul...
Nu stiu daca te ajuta in vreun fel...dar iti poti face o impresie.
romulus
romulus

Puncte : 66
Reputatie : 4
Data de inscriere : 25/04/2011

http://verso.picturepush.com/

Sus In jos

Niste sfaturi in legatura cu achizitionarea unei lentile ? Empty Re: Niste sfaturi in legatura cu achizitionarea unei lentile ?

Mesaj  PremierPhoto Joi Iun 16, 2011 12:51 pm

Daca este vorba de portrete, iti recomand Canon 50mm f/1.4 sau Canon 85mm f/1.8. Ambele obiective le-am testat - cel de 50 chiar il am si il folosesc destul de des. Sunt relativ ieftine, dar isi fac treaba excelent. Le poti achizitiona ambele la jumatate de pret din 24-70mm f/2.8.

Am deschis un topic pentru 50mm f/1.4 cu cateva exemple foto. Daca este cazul mai adaug ceva foto factute tot cu 50-u.
Dupa parerea mea, un 50 n-ar trebui sa lipseasca din geata foto a niciunui fotograf.

Legat de obiectivele zoom: in functie de ce faci alegi obiectivul. Cum am mai spus si altora, nu cred ca te poti ghida dupa echipamentul cumparat de alti prieteni din 2 motive:
1. Poate nu iti permiti ce isi permit ei
2. poate ca ei fac alt gen de fotografie decat esti tu interesat

Asadar.. daca vrei sa mergi strict pe portrete, poti merge pe cele 2 fixe (50 si 85). La fel de bine merg si 24-70mm f/2.8 sau 24-105mm f/4. Eu spre exemplu folosesc si Canon 100mm f/2.8L Macro pentru portrete. Excelent pentru portrete este si 70-200mm (oricare din cele 5 existente - Canon).

Cauta pe Flickr exemple foto pentru obiectivele care te intereseaza in mod deosebit. Intreaba-ne pe noi cei care avem ce te-ar interesa mai multe detalii, inainte sa achizitionezi ceva.
PremierPhoto
PremierPhoto
VIP
VIP

Puncte : 687
Reputatie : 46
Data de inscriere : 10/02/2011

http://www.premier-photo.com

Sus In jos

Mesaj  Stefan Rotaru Joi Iun 16, 2011 10:15 pm

Va multumesc foarte mult pentru sfaturi..Pai eu m`as axa mai mult pe fotografia de portret..m`am decis si sigur voi cumpara un 50 mm fix p[rima data..insa nush care varianta..as dori`o pe aia mai buna f/1.8 parca care e mai scumpa..sa vad..dar totodata as dori si ceva zoom pentru alte fotografii..si cum a spus un 18-200 cred ca ar fi bun..inca nushtiu..dar un 50 fix am sa`mi cumpar..premier stii unde as putea gasi mai ieftin decat pe f64 un 50mm? sau tu zici ca e mare diferenta intre f/1.4 si f/1.8 ?

inca o data va multumesc pentru sfaturi !

Stefan Rotaru

Sus In jos

Mesaj  PremierPhoto Vin Iun 17, 2011 1:00 am

Sunt cateva diferente semnificative

1) 50mm f/1.4 este mai rapid cu 1/2 stop fata de 50mm f/1.8, implicit mai rapid
2) 50mm f/1.4 are montura de metal pe cand la 50mm f/1.8 este de plastic
3) 50mm f/1.4 are inel de focus; 50mm f/1.8 nu are
4) 50mm f/1.4 este mai sharp decat 50mm f/1.8
5) 50mm f/1.4 are scala de distanta, 50mm f/1.8 nu are
6) 50mm f/1.4 este putin mai scump decat 50mm f/1.8 - dar merita!
7) 50mm f/1.8 are 130g, iar 50mm f/1.4 are 290g
PremierPhoto
PremierPhoto
VIP
VIP

Sus In jos

Mesaj  Stefan Rotaru Vin Iun 17, 2011 2:08 am

Aha..tu le`ai testat pe ambele? imi poti arata niste poze cu ambele? sa vad niste diferente Smile..

Stefan Rotaru

Sus In jos

Mesaj  Tineghe Vin Iun 17, 2011 9:47 am

uite aici poti sa compari mai multe tipuri de obiective. poti sa vezi cat e de sharp la diferite pozitii ale diafragmei sau la diferite distante focale
http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=115&Camera=453&Sample=0&FLI=0&API=7&LensComp=0&CameraComp=0&SampleComp=0&FLIComp=0&APIComp=0
Tineghe
Tineghe

Puncte : 120
Reputatie : 12
Data de inscriere : 08/11/2010

Sus In jos

Mesaj  PremierPhoto Vin Iun 17, 2011 11:20 am

Stefan Rotaru a scris:Aha..tu le`ai testat pe ambele? imi poti arata niste poze cu ambele? sa vad niste diferente Smile..

am testat mai putin cel f/1.8 pentru ca nu am decat f/1.4, insa pentru a te convinge iti recomand sa citesti aici (cu exemple): http://photo.net/equipment/canon/ef50/
PremierPhoto
PremierPhoto
VIP
VIP

Sus In jos

Mesaj  Stefan Rotaru Vin Iun 17, 2011 9:33 pm

Multumesc premier..intr`adevar este mai bun f/1.4 insa acuma sa vad ce bani am sa`l achiztionez..ori mai astept:D vad eu..multumesc muult:D

App nu`l vinzi pe al tau ?Smile) asta asa ca o mica gluma Very Happy

Stefan Rotaru

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum