Forum CANON / Canonisti
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Plimbare prin Brasov

2 participanți

In jos

Plimbare prin Brasov Empty Plimbare prin Brasov

Mesaj  deraiatu Mier Mar 30, 2011 7:48 am

E una din primele mele fotografii care imi place foarte mult.
Canon 400D, f/4 , 1/40s, iso 100, obiectiv de kit/18 mm

Plimbare prin Brasov 20z77v5

Unii mi-ar putea reprosa ca subiectii sunt incadrati pe centru si nu am respectat regula treimi, dar mie imi place asa, este prelucrata in Lightroom si in Photoshop am scos un cos de gunoi care ma incomoda Smile
Astept critici atat pe partea tehnica cat si pe cea fotografica

deraiatu

Puncte : 74
Reputatie : 0
Data de inscriere : 20/02/2011

Sus In jos

Plimbare prin Brasov Empty Re: Plimbare prin Brasov

Mesaj  PremierPhoto Mier Mar 30, 2011 8:14 am

Plasarea subiectilor in centru, in cazul de fata, nu este neaparat un lucru rau. Ca tehnica de compozitie, liniile conducatoare dau un aspect frumos, si interesant in acelasi timp.

Ce s-ar fi putut face diferit: pozitionarea fotografului mai spre stanga astfel incat linia conducatoare a bordurii sa duca spre subiecti, care ar fi de data asta putin mai in dreapta.

Imi place procesarea - da un aer misterios, si totodata modul (intentionat sau nu) prin care ai aratat ca subiectii sunt in miscare, si nu statici.
Bravo cheers
PremierPhoto
PremierPhoto
VIP
VIP

Puncte : 687
Reputatie : 46
Data de inscriere : 10/02/2011

http://www.premier-photo.com

Sus In jos

Mesaj  deraiatu Mier Mar 30, 2011 8:19 am

La nivelul meu iti dai seama ca exemplificarea miscarii nu este una voita Smile dar acum voi tine cu siguranta cont si de aceasta idee.
Multumesc

deraiatu

Sus In jos

Mesaj  PremierPhoto Mier Mar 30, 2011 8:20 am

dar stii (ai inteles) despre ce este vorba?
PremierPhoto
PremierPhoto
VIP
VIP

Sus In jos

Mesaj  deraiatu Mier Mar 30, 2011 8:29 am

da am inteles perfect ii da o tenta mai dinamica, si am inteles si treaba cu bordura, acolo daca ma pozitionam mai in stanga cred ca era un spatiu mai mare intre subiecti si bordura si nu mai era de efect pe cand asa incadrati pe centru avem taietura aceea in asfalt care ne conduce privirea spre subiecti, parerea mea.

deraiatu

Sus In jos

Mesaj  PremierPhoto Mier Mar 30, 2011 8:43 am

Pentru cei care sunt mai la inceput, si nu au inteles despre ce este vorba, le ofer o scurta explicatie:
Este vorba de timpul de expunere (viteza obturatorului). Un timp de expunere mic permite trecerea unui flux luminos redus, iar un timp de expunere mare permite implicit o cantitate mai mare de lumina sa ajunga la senzor. Cu cat timpul de expunere este mai mic (scurt) cu atat este ma imare efectul de "inghetare" a imaginii. Daca aceste lucruri sunt noi si de neinteles, iti recomand "initiere in fotografie" - un program adresat atat fotografilor incepatori cat si celor avansati, care nu au posibilitatea sau timpul necesar sa urmeze un curs fizic, oferindu-le oportunitatea sa invete fundamentele fotografiei digitale in comfortul propriei case. Pentru mai multe detalii click aici.
PremierPhoto
PremierPhoto
VIP
VIP

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat