Forum CANON / Canonisti
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

software recuperare date

3 participanți

In jos

software recuperare date Empty software recuperare date

Mesaj  PremierPhoto Mar Mar 22, 2011 2:53 am

Poate cineva sa-mi recomande un soft care functioneaza pentru recuperarea datelor sterse de pe HDD?
Multumesc
PremierPhoto
PremierPhoto
VIP
VIP

Puncte : 687
Reputatie : 46
Data de inscriere : 10/02/2011

http://www.premier-photo.com

Sus In jos

software recuperare date Empty Re: software recuperare date

Mesaj  Admin Mar Mar 22, 2011 9:05 am

Depinde cum au fost sterse: simplu delete sau formatare disk sau repartitionare sau... exista 1000 de cazuri...

Daca nu ai sters/modificat partitia, iti recomand "Digital Rescue Premium".
Un alt program bun ar fi "Advanced Disk Recovery", dar acesta nu stie sa recupereze date de pe matrici RAID.

Bafta.

Admin
Admin
Admin

Puncte : 351
Reputatie : 8
Data de inscriere : 23/11/2009

https://canonisti.all-up.com

Sus In jos

Mesaj  PremierPhoto Vin Mar 25, 2011 2:49 am

Multumesc. Din pacate nu am reusit sa mai recuperez nimic.. insa am luat un HDD de 2TB si nu mai salvez nimic pe HDD intern... mai ales cand vine vorba de poze.. Spere norocul meu, nuntile le salvez separat + DVD.

Pentru cei care se gandesc ca la un moment dat sa faca un business din fotografie, le dau un sfat: Asigurati-va echipamentul si faceti backup la backup la fisierele originale!!! Nu stii niciodata cand un HDD va crapa, sau vei sterge din greseala anumite fisiere. Exclamation Exclamation
PremierPhoto
PremierPhoto
VIP
VIP

Sus In jos

Mesaj  Bogdan Dulgheru Vin Mar 25, 2011 7:59 pm

PremierPhoto a scris:.. insa am luat un HDD de 2TB si nu mai salvez nimic pe HDD intern...
Sa vezi ce "frumos" o sa fie cind pierzi 2TB de date Sad

PremierPhoto a scris:Pentru cei care se gandesc ca la un moment dat sa faca un business din fotografie, le dau un sfat: Asigurati-va echipamentul si faceti backup la backup la fisierele originale!!! Nu stii niciodata cand un HDD va crapa, sau vei sterge din greseala anumite fisiere. Exclamation Exclamation
Un sfat in principiu corect (legat de probabilitatile de defectare al mediilor de backup), dar dupa un timp mai mare sau mai mic (functie de volumul adunat de fotografii) vei incepe sa faci curatenie/ordine prin backupuri si sa stergi dublurile/triplurile ... atunci se intimpla marile nenorociri Exclamation
Unii fotografi (eu cunosc unul amator-entuziast doar) prefera sa pastreze cardurile originale, protejate (cele SD prin pirghia inclusa) in cutiile lor si arhivate in alte cutii mai robuste (metalice pt. a elimina socurile electronice/electrice/electrostatice) si sa utilizeze carduri noi, la evenimente noi. Mi se pare o solutie rezonabila (pret mic al cardurilor, spatiu nesemnificativ ocupat, greutate redusa etc.), dar probabil ca nici asta nu e infailibila.
Legile lui Murphy sunt eterne Laughing

Bogdan Dulgheru

Puncte : 26
Reputatie : 0
Data de inscriere : 10/03/2011

Sus In jos

Mesaj  PremierPhoto Sam Mar 26, 2011 2:46 am

Bogdan, nu zic ca nu ai dreptate. Treaba cu cardurile SD se aplica in cazul DSLR-urilor low entry - cele profesionale folosesc CF-uri, iar preturile acestor CF-uri nu e tocmai mic.

Pe langa HDD -urile externe, la fotografiile de la evenimente fac back-up pe DVD. Probabil in curand voi trece la BD pentru ca au capacitate mai mare.

Informatiile care le-am pierdut nu erau fotografii de la evenimente, ci materialele de marketing care le-am folosit pana acum. Din fericire, am gasit un thumb-stick de care uitasem, si aceste materiale le am acolo Laughing
PremierPhoto
PremierPhoto
VIP
VIP

Sus In jos

Mesaj  Bogdan Dulgheru Sam Mar 26, 2011 5:07 am

Marius trebuie sa-ti dau dreptate in legatura cu salvarea pe cardurile CF. CF-urile sunt intr-adevar mai scumpe. Cumnatul meu, caci despre el e vorba, are un 20D(parca) si foloseste SD-uri, pe care le achizitioneaza "la snop" dintr-o sursa pe care nu mi-a dezvaluit-o Wink Probabil ceva chinezi din Toronto.
Din experienta proprie cu CD/DVD/BD si ele sunt chiar cele mai susceptibile la defecte: o simpla zgirietura si totul e pierdut.
Ref. la HDD cred ca totusi este cea mai buna varianta actuala, la preturi rezonabile si viteze ridicate (mai ales de cind a aparut USB 3). Totusi "sa tii toate ouale intr-un singur cos" (de 2 TB) nu cred ca e bine. Solutia ta e buna doar in cazul in care doar treci rezultatele finale pe HDD si nu mai umbli la ele; adica faci prelucrarile local, pe HDD intern, iar finalul il treci pe "humangus".
Eu folosesc un program de sincronizare caruia i-am stabilit un schedule zilnic; daca n-am modificat nimic la date nu face nimic, nu dureza mult comparatia; daca am modificari, le face el automat.

Bogdan Dulgheru

Puncte : 26
Reputatie : 0
Data de inscriere : 10/03/2011

Sus In jos

Mesaj  PremierPhoto Sam Mar 26, 2011 8:44 am

De la incidentul asta am modificat putin workflow-ul astfel:

1. Fisierele originale le scriu pe DVD si le stochez (nu mai umblu deloc la ele)
2. Fac o copie a fisierelor otiginale pe HDD extern de 2TB
3. Fisierele originale le am si pe hdd intern
4. Import fisierele originale in Lightroom unde le editez
5. Fac backup saptamanal al cataloagelor Lightroom pe un alt HDD extern
6. Ce export din Lightroom (jpg) le scriu pe alt DVD.
PremierPhoto
PremierPhoto
VIP
VIP

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat