Forum CANON / Canonisti
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Cum fac poze reusite noaptea?

3 participanți

In jos

Cum fac poze reusite noaptea? Empty Cum fac poze reusite noaptea?

Mesaj  mlata7 Mar Aug 30, 2011 8:35 am

Salutare canonisti.
Sunt de curand posesoarea unui d-slr, Canon EOS 500D si sunt incepatoare. Am mai avut un compact si un bridge, iar acum m-am gandit sa trec la ceva mai avansat.
Problema mea vine de la faptul ca nu mi-au iesit pozele noaptea asa cum mi-am dorit. Adica, daca faceam focus pe persoana din cadru nu mai iesea fundalul calumea, era prea luminos. Daca foloseam blit, cladirea din spate nu se mai vedea deloc. Apoi daca faceam focus pe cladire, nu se mai vedea calumea subiectul (persoana).
Am incercat sa folosesc un trepied, ca sa nu am miscare, dar a iesit dezastru. Daca timpul de expunere e prea lung, persoana din cadru nu poate sta neclintita sa zicem 3 secunde.

Cum fac? Cu celelalte aparate iesea cat de cat ok, dar cu slr-ul asta, inca nu stiu chiar tot. Ar fi binevenite si niste exemple.
Multumesc.

mlata7

Puncte : 7
Reputatie : 0
Data de inscriere : 30/08/2011

Sus In jos

Cum fac poze reusite noaptea? Empty Re: Cum fac poze reusite noaptea?

Mesaj  PremierPhoto Mar Aug 30, 2011 12:59 pm

Pentru a putea face poze noaptea, fara trepied, la subiecte relativ statice treaba e putin complicata.

Daca de exemplu vrei sa faci o poza unei persoane care sa spunem ca sta in fata unei cladiri, si doresti sa iasa in poza expus bine atat subiectul cat si cladirea din spate atunci este necesara folosirea unei lumini auxiliare, fie aceasta lumina un blit extern, o lanterna puternica.. sau orice alta sursa de lumina. Trebuie sa expui pentru ceea ce ai in fundal, si sa compensezi cu blitul extern (care poate fi montat pe un stativ cu umbrela sau softbox) pentru subiect. Trebuie tinut insa cont de: 1- profunzimea de camp care doresti sa o ai in poza finala, si in functie de asta alegi o valoare adecvata a diafragmei; 2 - viteza de sincronizare cu blitul extern, care la Canon este 1/250 secunde.

Daca metoda aceasta ti se pare prea complicata, atunci folosesti trepiedul, si expui pentru subiect, insa daca este bezna afara ai sanse 200% ca expunera sa fie mai mare de 3 secunde in conditiile in care nu este nici o sursa de lumina care sa lumineze subiectul

Eventual ataseaza niste poze sa iti pot spune ce poti imbunatati si cum ce ai reusit sa faci pana acum.
PremierPhoto
PremierPhoto
VIP
VIP

Puncte : 687
Reputatie : 46
Data de inscriere : 10/02/2011

http://www.premier-photo.com

Sus In jos

Mesaj  toxicristi Joi Sept 01, 2011 12:12 pm

La nivelul acesta, cred ca poate folosi flashul aparatului pentru iluminarea persoanei, macar pentru a prinde ideea.

Trebuie sa ai grija ca in modul Auto si P, cand ridici blitul, camera nu iti va lasa un timp de expunere mai mare de 1/60. Chiar daca fundalul ar avea nevoie de 1/8 f/5.6 ca sa iasa frumos, in momentul in care ridici flashul, setarile devin 1/60 f/5.6, rezultand un fundal de 8 ori mai inchis. Subiectul va iesi expus normal datorita flashului. Asta e probabil principalul motiv pentru care pozele cu blitz iti ieaseau cu fundalul intunecat.

Daca ridici blitul in modurile Av si Tv, setarile expunerii nu se vor schimba (cu toate ca 350D inchide 1 stop, la 40D raman identice), 1/8 f/5.6. Daca nu ai obiectiv cu IS, foloseste trepiedul ca sa nu iasa poza miscata. Parerea mea e sa eviti fundalurile care au nevoie de 3".

Daca nu esti confortabila cu cele de mai sus, pana te obisnuiesti cu camera, foloseste modurile presetate - nu folosi modul Auto. In cazul de fata, ai 'Night Portrait' daca nu ma insel.

toxicristi

Puncte : 60
Data de inscriere : 09/08/2011

Sus In jos

Mesaj  mlata7 Joi Sept 01, 2011 8:10 pm

Multumesc de raspunsuri.
Cristi, mi-am luat d-slr ca sa folosesc moduri auto? Very Happy Vreau sa invat cate ceva de la voi, asa ca sfaturile voastre sunt mai mult decat utile. Am sa astept w-endul, ca sa mai experimentez (noaptea). Ii mai astept si pe alti canonisti cu sfaturi.

PremierPhoto, as fi pus poze dar m-am cam enervat cand am vazut dezastrul si le-am aruncat in recycle bin Embarassed Mi-e si rusine sa pun o poza neagra... Smile

mlata7

Puncte : 7
Data de inscriere : 30/08/2011

Sus In jos

Mesaj  toxicristi Joi Sept 01, 2011 11:55 pm

Nu ai de ce sa iti fie rusine, pune pozele ca sa stim ce sa iti zicem sa faci. Poti folosi [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] , acolo se pastreaza si EXIF-ul.

toxicristi

Puncte : 60
Data de inscriere : 09/08/2011

Sus In jos

Mesaj  PremierPhoto Vin Sept 02, 2011 1:38 pm

mlata7 a scris:PremierPhoto, as fi pus poze dar m-am cam enervat cand am vazut dezastrul si le-am aruncat in recycle bin Embarassed Mi-e si rusine sa pun o poza neagra... Smile

Cu ceva timp in urma am dat un fel de interviu "[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]" si spuneam acolo: "...chiar daca veti fi frustrati, nu stergeti imaginile facute. Peste o vreme va veti reintoarce la ele, si veti invata din greselile facute. Stergandu-le, nu veti stii niciodata unde sau ce ati gresit."
PremierPhoto
PremierPhoto
VIP
VIP

Puncte : 687
Reputatie : 46
Data de inscriere : 10/02/2011

http://www.premier-photo.com

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum