Spirala lui Fibonacci
3 participanți
Pagina 1 din 1
Spirala lui Fibonacci
Am gasit o carte de fotografie digitala iar la capitolul compozitie printre altelel am gasit o tehnica numita " Spirala lui Fibonacci" motiv pentru care va proun spre discutie si analiza ( bineintales cu exemple asa cum bine am fost obisnuiti de catre premier foto ) aceasta tehnica caci mi s-a parut destul de interesanta.
E drept ca eu ar fi trebuit sa fiu primul care posteaza o fotografie compusa dupa aceasta tehnica dar sincer inca nu mi-a reusit una motiv pentru care ii rog pe cei cu experienta sa posteze primii
E drept ca eu ar fi trebuit sa fiu primul care posteaza o fotografie compusa dupa aceasta tehnica dar sincer inca nu mi-a reusit una motiv pentru care ii rog pe cei cu experienta sa posteze primii
IonutTM- Mesaje : 56
Puncte : 68
Reputatie : 0
Data de inscriere : 30/07/2011
Re: Spirala lui Fibonacci
Daca tot ai inceput topicul, te rog sa dai mai multe detalii referitoare la "spirala" pentru cei care aud pentru prima data.
O sa incerc sa vin eu cu ceva exemple (dar nu promit din lipsa timpului.)
O sa incerc sa vin eu cu ceva exemple (dar nu promit din lipsa timpului.)
Re: Spirala lui Fibonacci
Din cate am citit aceasta este strans legata de intersectia de aur si prin urmare de regula treimilor. Dupa cum s-a fazut si in filmuletul postat de PremierPhoto aceasta spirala este o descriere grafica a unei serii de numere in care fiecare valoare este suma celor doua precedente. Aceasta spirala se poate gasi in foarte multe forme din natura: cochilii de melci, flori, valuri ale marii, etc. Fotografiile compuse dupa spirale lui Fibonacci au un efect puternic asupra privitorului mai ales care au curbe largii care "plimba" ochii prin cadru.
IonutTM- Mesaje : 56
Puncte : 68
Reputatie : 0
Data de inscriere : 30/07/2011
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum