Provocare Saptamanala - Bokeh Extrem (28 august-3 septembrie 2011)
+3
IonutTM
whiteLion
PremierPhoto
7 participanți
Forum CANON / Canonisti :: Arta fotografica :: Practica foto (Impartasire fotografii) :: Competitii / Concursuri (intre membrii forumului)
Pagina 1 din 1
Provocare Saptamanala - Bokeh Extrem (28 august-3 septembrie 2011)
Pentru saptamana 28 august-3 septembrie tema va fi "Bokeh Extrem".
(despre Bokeh pe Wikipedia)
Este relativ usor sa surprindeti asemenea imagini. Va rog sa postati o singura imagine, care o considerati voi cea mai buna. De asemenea va rog sa specificati camera folosita, obiectiv si date EXIF (Av, Tv, ISO si/sau compensare daca este cazul.)
Ultima zi de postare va fi 3 Septembrie.
(despre Bokeh pe Wikipedia)
Este relativ usor sa surprindeti asemenea imagini. Va rog sa postati o singura imagine, care o considerati voi cea mai buna. De asemenea va rog sa specificati camera folosita, obiectiv si date EXIF (Av, Tv, ISO si/sau compensare daca este cazul.)
Ultima zi de postare va fi 3 Septembrie.
Re: Provocare Saptamanala - Bokeh Extrem (28 august-3 septembrie 2011)
aici am si eu cateva
Canon EOS 50D
Canon EF 50mm f/2.5 Compact-Macro
50mm, 1/16 sec, F/3,5, ISO 400
Canon EOS 50D
Canon EF 50mm f/2.5 Compact-Macro
50mm, 1/16 sec, F/3,5, ISO 400
IonutTM- Mesaje : 56
Puncte : 68
Reputatie : 0
Data de inscriere : 30/07/2011
Canon EOS 500D
Canon EF 50mm
ISO 1600
f 2
shutter = 1/60
Roua de dimineata
Dimineata pe la ora 8.30 soarele se reflecta in bobitele de roua de pe o banca..
Canon 7D + Canon 100mm f/2.8L macro | f/5.6 - 1/90sec - ISO 320
PremierPhoto daca tot postam la provocarile saptamanale lansate de tine ( care dupa parerea mea sunt super ok ) de ce nu faci si un comentariu la pozele postate, nu de alta dar sa stim pe unde gresim si ce sa reparam.
Cu multumiri anticipate
Cu multumiri anticipate
IonutTM- Mesaje : 56
Puncte : 68
Data de inscriere : 30/07/2011
IonutTM a scris:PremierPhoto daca tot postam la provocarile saptamanale lansate de tine ( care dupa parerea mea sunt super ok ) de ce nu faci si un comentariu la pozele postate, nu de alta dar sa stim pe unde gresim si ce sa reparam.
Cu multumiri anticipate
Ionut, de gresit nu a gresit nimeni, deci nu se pune in discutie ce se poate repara. Gandeste-te altfel: ce ar face cel mai bun fotograf din lume daca ar fi in locul tau??
Dupa parerea mea, fiecare dintre noi poate lucra la compozitie si/sau la expunere daca se doreste.
De exemplu, fotografia facuta de tine este la ISO 800 - 1/15 secunde si f/1.8. Ai folosit ISO 800 pentru ca la ora 17:22:55 cand ai facut poza este foarte posibil sa nu mai fi dispus de foarte multa lumina. Ce as fi facut eu... as fi luat o lanterna, si as fi luminat subiectul din spate.. pentru a-l scoate in evidenta, avand in vedere ca are aproximativ aceleasi tonuri de culoare ca si fundalul. Legat de compozitie - incearca sa folosesti regula treimilor. Bineinteles orice regula poate fi incalcata, insa plasarea subiectului exact in mijloc nu este recomandat decat in anumite situatii - nu este cazul acum.
Un fotograf mi-a spus odata asa: daca nu iti place imaginea care ai facut-o inseamna ca nu esti indeajuns de aproape
Apropo de ce ai zis tu, in fotografia mea aveam fundalul alb si mi se parea foarte fada, asa ca am adaugat filtrul ink din suita nik software din PS si i-am dat o tenta retro care imi place mai mult.
Totul este sa experimentezi acolo unde nu iti place prea mult si poti sa scoti lucruri minunate
Totul este sa experimentezi acolo unde nu iti place prea mult si poti sa scoti lucruri minunate
O poza mai "veche". Nu stiam ce fac la momentul ala, adica nu stiam ca se cheama "bokeh".
Canon 500D+ Sigma 18-200, f/6.3, 1/60sec ISO 100
P.S. sustin si eu ceea ce a zis Ionut. As fi foarte incantat daca nu doar am posta poze, ci am primi si critici. Doar asa consider ca putem evolua (noi astia mici si incepatori )
EDIT: si daca tot e competitie, sa se spuna si cine a castigat.
Canon 500D+ Sigma 18-200, f/6.3, 1/60sec ISO 100
P.S. sustin si eu ceea ce a zis Ionut. As fi foarte incantat daca nu doar am posta poze, ci am primi si critici. Doar asa consider ca putem evolua (noi astia mici si incepatori )
road_menace- Mesaje : 9
Puncte : 13
Reputatie : 2
Data de inscriere : 06/07/2011
bzzzz
EOS 550D
70mm
ISO100
f 8.0
expunere 1/250
acovu- Mesaje : 1
Puncte : 1
Data de inscriere : 31/08/2011
road_menace a scris:P.S. sustin si eu ceea ce a zis Ionut. As fi foarte incantat daca nu doar am posta poze, ci am primi si critici. Doar asa consider ca putem evolua (noi astia mici si incepatori )
Nu este competitie, este "provocare" - vreau sa va determin sa incercati sa faceti niste lucruri care poate in mod normal nu le-ati face, sau nu v-ati gandi sa le faceti. Realizarea acestori provocari inseamna si niste "dificultati" tehnice.. rezolvarea lor tine de felul in care fiecare intelege si isi imagineaza produsul final.
Incerc sa ofer si feedback in limita timpului disponibil, insa si cei care posteaza pot oferi feedback celorlalti. Pentru a va usura putin acest proces va sugerez sa urmati aceasta formula in acordarea feedback-ului:
1. care crezi ca este subiectul?
2. ce iti place si ce nu la imaginea care o vezi?
3. ce ai face tu diferit?
Apropo de comentarii, parearea mea este ca la aceasta provocare ce`a mai buna fotografie si la subiect mi se pare ce`a a lui acovu, tehnica, claritate, culori, luminozitate, eu l`as pune pe locul 1. Ce as mai avea de adaugat este faptul ca as fi incadrat albina in coltul din stanga jos, probabil albina aia se invartea cam mult si de aia nu ai reusit sa o pun in compozitia buna! asta ar fi singurul lucru!
SorY- Mesaje : 39
Puncte : 49
Reputatie : 6
Data de inscriere : 10/08/2011
Subiecte similare
» Provocare Saptamanala - Papuci (22-27 august 2011)
» Provocare saptamanala - Texturi urbane (4-10 septembrie 2011)
» Provocare Saptamanala - Peisaj / Panorama (19-24 septembrie 2011)
» Provocare Saptamanala - La 10 minute de casa (11-17 septembrie 2011)
» Provocare Saptamanala - Festival de strada (25 septembrie - 2 octombrie 2011)
» Provocare saptamanala - Texturi urbane (4-10 septembrie 2011)
» Provocare Saptamanala - Peisaj / Panorama (19-24 septembrie 2011)
» Provocare Saptamanala - La 10 minute de casa (11-17 septembrie 2011)
» Provocare Saptamanala - Festival de strada (25 septembrie - 2 octombrie 2011)
Forum CANON / Canonisti :: Arta fotografica :: Practica foto (Impartasire fotografii) :: Competitii / Concursuri (intre membrii forumului)
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum