RAW Pictures, Profil de culoare, HELP!
3 participanți
Pagina 1 din 1
RAW Pictures, Profil de culoare, HELP!
Cine ma poate ajuta si pe mine... am tras sRAW si le prelucrez in Camera RAW dupa care le dau save image, cand le deschid in photoshop arata bine cand le deschid cu programu de vizualizare le vad diferit (adica naspa), si daca ma uit la profilu de culoare in photoshop imi arata sRgb deci e bine normal, dar nu stiu de ce nu mi se vad bine. Am mai patit chestia asta cand aveam imagini AdobeRGB! cine ma poate ajuta si pe mine! o sa revin cu ceva exemple!
Example sper sa va dati seama!
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
la mine se vad diferente de saturatie aici pe web vad ca au aceleasi culori!
asta e fotografia mea defapt!
acu am cam exagerat putin cu saturatia ca sa se vada!.
Example sper sa va dati seama!
la mine se vad diferente de saturatie aici pe web vad ca au aceleasi culori!
asta e fotografia mea defapt!
acu am cam exagerat putin cu saturatia ca sa se vada!.
Ultima editare efectuata de catre smilesan in Mar Aug 23, 2011 1:47 am, editata de 1 ori
SorY- Mesaje : 39
Puncte : 49
Reputatie : 6
Data de inscriere : 10/08/2011
Re: RAW Pictures, Profil de culoare, HELP!
ambele foto sunt sRGB, asta inseamna ca fiecare soft le vede la fel. Este posibil ca softul care il folosesti pentru vizualizare (nu ne-ai spus care) sa fie setat diferit. Din pacate, noi nu te putem ajuta, dar iti ramane tie sa verifici setarile acelui soft si eventual citeste ce scrie in meniul HELP.
Stiu unde am gresit, eu aveam pozele AdobeRGB cand deschideam cu photoshop mi le vedea bine cu toate ca aveam setat sRgb in photoshop dar le vedea bine, eu ca sa ma uit la profilu de culoare al fotografiei in photoshop dadeam ctrl+shift+k, dar asta imi arata profilu de culoare in general! si de aia nu stiam ce se intampla, dar daca stie cineva care e ce-a mai buna modalitate de transformat AdobeRgb in sRgb va rog postati! .. .(eu folosesc picasa pentru vizualizarea pozelor, mi se pare acceptabil si util daca stiti altceva astept propuneri)
acum le`am transformat printr`o metoda nu prea ortodoxa si se pare ca au iesit cam saturate, da-ti un feedback daca sunt prea saturate, prea contraste sau cum le vedeti voi!
acum le`am transformat printr`o metoda nu prea ortodoxa si se pare ca au iesit cam saturate, da-ti un feedback daca sunt prea saturate, prea contraste sau cum le vedeti voi!
La pozele de genul asta, nunta, botez cred ca ar trebui sa bata mai mult spre glamour, deci mai soft, contrast tau este prea mare si chiar cred ca ar merge si mai desaturate.
Un program bunicel pe care il folosesc pentru vizualizare este ACDSee si are si multe functii de editare.
ceva de genu, numai ca expunerea este deja prea mare si unele zone sunt cam arse.
Un program bunicel pe care il folosesc pentru vizualizare este ACDSee si are si multe functii de editare.
ceva de genu, numai ca expunerea este deja prea mare si unele zone sunt cam arse.
Cu treaba glamour hai ca mai merge.. dar desaturarea mi se pare prea puternica, nu`mi place chiar asa, cat despre AcdSee nu am deloc cuvinte de lauda, l`am folosit foarte multi ani, dar m`am lasat de el din motive serioase, e foarte greoi (mananca resurse) plus de asta din ce am vorbit si cu altii si din ce mi`am dat seama schimba contrastu, saturatia fotografiilor, compara cum ti le vede photoshopu si cum le vede acdsee, poate in ultimele versiuni nu va mai fi asa dar eu nu`l mai folosesc demult! Stiu ca e bun bridge`ul dar nu ma po obisnui cu el plus ca merge cam greu!
Este o gama larga de software cate ter ajuta in procesul de developare. Primul, care este si gratuit, este DPP - al lui Canon (Se gaseste pe CD-ul care insoteste fiecare DSLR); Apoi exista suita Adobe: Adobe Photoshop, Camera RAW, Adobe Lightroom.
Le-am folosit toate si le folosesc toate, in functie de cat si ce vreau sa editez.
Legat de spatiul de culoare: De ce faci in Adobe RGB ca ulterior sa transformi in sRGB? Nu ti-ar fi ma usor sa faci direct i sRGB? AdobeRGB se foloseste cand vei face printuri profesionale (si nu numai) si imprimantele sunt calibrate pe AdobeRGB.
Ken Rockwell explica care este diferenta intre ele [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link].
Totodata, este necesar ca si monitorul tau sa afiseze adevaratele culori; de aceea trebuie calibrat o data pe luna, cu un aparat special, de exemplu [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]. Pe acest site va sunt date cateva sfaturi despre cum puteti alege spatiul de culoare pentru monitor.
Le-am folosit toate si le folosesc toate, in functie de cat si ce vreau sa editez.
Legat de spatiul de culoare: De ce faci in Adobe RGB ca ulterior sa transformi in sRGB? Nu ti-ar fi ma usor sa faci direct i sRGB? AdobeRGB se foloseste cand vei face printuri profesionale (si nu numai) si imprimantele sunt calibrate pe AdobeRGB.
Ken Rockwell explica care este diferenta intre ele [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link].
Totodata, este necesar ca si monitorul tau sa afiseze adevaratele culori; de aceea trebuie calibrat o data pe luna, cu un aparat special, de exemplu [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]. Pe acest site va sunt date cateva sfaturi despre cum puteti alege spatiul de culoare pentru monitor.
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum