Canon ST-E2 Speedlite Transmitter
4 participanți
Pagina 1 din 1
Canon ST-E2 Speedlite Transmitter
Vreau sa folosesc doua sau trei blitz-uri comandate cu Canon ST-E2 Speedlite Transmitter.Stie cineva cum se face exact asta?Am un un 530 EX ll si vreau sa mai cumpar unu sau doua 430 EX ll.Se pot folosi impreuna sau trebuie sa iau tot 530 EX ll?Asigura suficienta lumina in intr-un interior mai spatios(biserica, restaurant,etc)?Toate setarile sunt transmise si blitz-urilor?Ce alte accesorii mai sunt necesare?Cunoaste cineva alternativa mai practica,mai eficienta si eventual mai ieftina?
Multumesc anticipat!
Multumesc anticipat!
sasha- Mesaje : 13
Puncte : 21
Reputatie : 0
Data de inscriere : 10/10/2010
Re: Canon ST-E2 Speedlite Transmitter
Canon ST-E2 este un transmitter wireless autoflash dedicat E-TTL(II), care poate controla/coordona un numar nelimitat de blitz-uri Canon 420EX, 430EX, 550EX, 580EX, 580EX II sau MR-14EX si MT-24EX, in pana la 3 grupuri separate (A, B si C).
Nu vad de ce nu ai putea avea cate un blitz din fiecare model... am sa testez cat de curand...
Nu vad de ce nu ai putea avea cate un blitz din fiecare model... am sa testez cat de curand...
Salut
Eu am testat treaba asta.. cu un 580ex2 am controlat un 430 si un 430 ex 2 dar setarile la fiecare blitz ti le pui pe manual la fiecare.. e mai complicat pana le faci pe toate in fuga,,,la nunta de exemplu sau botez! dar se merita!
SorY- Mesaje : 39
Puncte : 49
Reputatie : 6
Data de inscriere : 10/08/2011
Am o remarca... si e bine de stiut: pentru ca este un emitator infra, daca blitzurile nu vad emitatorul sau lumina soarelui cade aiurea pe blitzuri / emitator, atunci nu vor emite...
Ultima editare efectuata de catre Admin in Mier Aug 17, 2011 10:12 pm, editata de 1 ori
RE
Mda, tot mai bun e un trigger, dar acolo intervin alte probleme ca nu mai poti folosi blitzu de pe aparat decat daca ii mai montezi prin cablu declansatoru si atunci se mai complica problema! Eu pana acum intr`un an am stricat deja 2 cabluri de genu asta! sunt foarte prost construite!
Ma intereseaza pentru interioare(biserica,restaurant, incaperi)....deci nu cred ca pot avea probleme cu soarele.Stiu ca pot folosi 580EX ll ca master, dar am citit pe undeva ca transmisia catre blitz-urile slaves nu e asa de buna ca atunci cand folosesti un transmitter.Ce nu stiu eu e daca sunt transmise wireless(by transmitter) si setarile din aparat(diafragma, timp de expunere,distanta focala,compensare) sau doar semnalul de declansare.Foloseste cineva asa ceva....blitz-urile au suficienta putere sau e nevoie de blitz-uri de studio?Admin a scris:Am o remarca... si e bine de stiut: pentru ca este un emitator infra, daca blitzurile nu vad emitatorul sau lumina soarelui cade aiurea pe blitzuri / emitator, atunci nu vor emite...
Re
Nu se transmit si setarile din cate stiu eu. .daca lucrezi tu cu ele pe manual, sunt arhi suficiente 2 blitzuri + 580`ciu daca le pui toate 1/1 o sa trebuiasca sa folosesti o diafragma foarte inchisa, oricat de mare ar fi biserica sau sala, eu de obicei slave-ul il folosesc cu 1/4 maxim 1/2! asa ca daca ai toata aparatura necesara cele 3 blitzuri + stative esti foarte norocos si te poti juca cu ele super fain! fa incercari, joacate cu ele si o sa vezi ca e super! incepe cu sala ca accolo ai mai mult timp liber, ,si dupaia le duci si in biserici!
Eu va sugerez sa luati in considerare transmitatoarele PocketWizard. Sunt mult mai bune decat IR-ul Canon tocmai prin faptul ca nu folosesc InfraRosu, reducand astfel riscul sa nu declanseze daca blitul nu primeste semnalul.
sasha a scris:
Ma intereseaza pentru interioare(biserica,restaurant, incaperi)....deci nu cred ca pot avea probleme cu soarele.Stiu ca pot folosi 580EX ll ca master, dar am citit pe undeva ca transmisia catre blitz-urile slaves nu e asa de buna ca atunci cand folosesti un transmitter.Ce nu stiu eu e daca sunt transmise wireless(by transmitter) si setarile din aparat(diafragma, timp de expunere,distanta focala,compensare) sau doar semnalul de declansare.Foloseste cineva asa ceva....blitz-urile au suficienta putere sau e nevoie de blitz-uri de studio?
Se transmite semnalul de declansare, iar daca este setat pe ETTL atunci calculeaza singur puterea in functie de ce ai setat tu in aparat (A, T, ISO). Cand spui compensare, la care te referi mai exact, la compensarea la expunere, sau la compensarea puterii blitului? (Tine cont ca daca faci foto in modul Manual nu ai compensare.)
In biserici eu am mai folosit strobe (ca acesta). Strobe-ul a fost combinat cu speedlight la receptii.
Folosind flash-urile la putere 1:1 se vor incalzi ff repede si vor da rateuri (pana la urma sunt componente electronice), si vor consuma bateriile foarte repede. Pot fi folosite excelent in modul Manual cu rezultate pe masura. Personal speedlight-urile le folosesc in mod manual la 1/4 power.
PremierPhoto a scris:Eu va sugerez sa luati in considerare transmitatoarele PocketWizard. Sunt mult mai bune decat IR-ul Canon tocmai prin faptul ca nu folosesc InfraRosu, reducand astfel riscul sa nu declanseze daca blitul nu primeste semnalul.
Am gasit PocketWizard MiniTT1 si PocketWizard FlexTT5.Inteleg ca se poate folosi PocketWizard Mini TT1 montat sub blitz-ul de pe aparat si doua PocketWizard FlexTT5 montate pe doua blitz-uri.Ce credeti, au suficienta putere pt o biserica sau un restaurant?Varianta cu strobe e peste potentialul meu financiar....in banii aia pot sa-mi iau doua blitz-uri si cele trei pocketwizard.
sasha a scris:
Am gasit PocketWizard MiniTT1 si PocketWizard FlexTT5.Inteleg ca se poate folosi PocketWizard Mini TT1 montat sub blitz-ul de pe aparat si doua PocketWizard FlexTT5 montate pe doua blitz-uri.Ce credeti, au suficienta putere pt o biserica sau un restaurant?Varianta cu strobe e peste potentialul meu financiar....in banii aia pot sa-mi iau doua blitz-uri si cele trei pocketwizard.
Puterea este data de blit/strobe nu de transmitter. Ideea este ca desi este mai scump, un strobe face cat 5 speedlight-uri. De exemplu la un restaurant unde incap 200 de persoane, poti pune un trobe intr-un colt al salii, iar pe aparat tii un speedlight si un PW care declanseaza strobe-ul. In felul asta vei avea lumini mai mult decat suficienta.
Treaba cu speedlight-urile este de asemenea buna, in cazul asta fiind nevoie de cate un transmitter pt fiecare blit + 1 pe camera. Folosindu-le bounced te vor ajuta in conditiile in care tavanul este alb. Trebuie insa sa tii cont de faptul ca daca le folosesti la putere maxima (1:1) dupa aproximativ 50-75 foto trebuie sa ai in vedere schimbatea bateriilor. Iti sugerez sa ai minim 2 seturi de baterii incarcate pentru fiecare blit.
Deci pe langa blituri si transmitatoare, se adauga si bateriile/acumulatorii. Daca vrei acumulatori adevarati, care sa dea rezultate si performanta, trebuie sa nu te zgarcesti. Si atunci in loc de 3 blituri poti lua doar unul si 2 transmitatoare, iar diferenta o poti folosi pentru un strobe. Daca vrei iti pot arata pe net unul extrem de bun, care functioneaza si in europa si costa ~550$ nou.
PremierPhoto a scris:sasha a scris:
Puterea este data de blit/strobe nu de transmitter. Ideea este ca desi este mai scump, un strobe face cat 5 speedlight-uri. De exemplu la un restaurant unde incap 200 de persoane, poti pune un trobe intr-un colt al salii, iar pe aparat tii un speedlight si un PW care declanseaza strobe-ul. In felul asta vei avea lumini mai mult decat suficienta.
Treaba cu speedlight-urile este de asemenea buna, in cazul asta fiind nevoie de cate un transmitter pt fiecare blit + 1 pe camera. Folosindu-le bounced te vor ajuta in conditiile in care tavanul este alb. Trebuie insa sa tii cont de faptul ca daca le folosesti la putere maxima (1:1) dupa aproximativ 50-75 foto trebuie sa ai in vedere schimbatea bateriilor. Iti sugerez sa ai minim 2 seturi de baterii incarcate pentru fiecare blit.
Deci pe langa blituri si transmitatoare, se adauga si bateriile/acumulatorii. Daca vrei acumulatori adevarati, care sa dea rezultate si performanta, trebuie sa nu te zgarcesti. Si atunci in loc de 3 blituri poti lua doar unul si 2 transmitatoare, iar diferenta o poti folosi pentru un strobe. Daca vrei iti pot arata pe net unul extrem de bun, care functioneaza si in europa si costa ~550$ nou.
Daca exista strobe la pretul asta ies mai ieftin doar cu el si doua PW.Am deja un speedlite 580EX ll.Strobe-le are acumulator, trebuie incarcat sau alimentat la retea, ce autonomie are doar cu acumulatorul?Trimite-mi te rog link-ul cu strobe-le despre care vorbeai!Cat mai multe informatii si opinii personale sunt binevenite.
Multumesc anticipat!
Sasha, este vorba de Einstein facut de Paul C Buff. Pentru mai multe informatii si detalii vezi link-ul acesta - din toate review-urile care le-am vazut e super bun, de aceea vreau si eu sa achizitionez asa ceva
Daca ai intrebari suplimentare nu ezita sa dai reply.
Daca ai intrebari suplimentare nu ezita sa dai reply.
Subiecte similare
» CANON Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Di LD Macro + Canon EF 50mm f/1.8 II
» CANON EOS 550D VS CANON EOS 600D
» Canon Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS
» Canon 24-105 f/4L IS USM (obiectiv kit Canon 5D Mark ll)
» Canon EOS 60D +obiectiv Canon EF-S 18-135 mm
» CANON EOS 550D VS CANON EOS 600D
» Canon Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS
» Canon 24-105 f/4L IS USM (obiectiv kit Canon 5D Mark ll)
» Canon EOS 60D +obiectiv Canon EF-S 18-135 mm
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum