Canon EF-s 55-250mm f/4-5.6 IS
2 participanți
Pagina 1 din 1
Canon EF-s 55-250mm f/4-5.6 IS
Salutare la noata lumea,
Incep acest topic cu rugaminte ca cei care au folosit obiectivul Canon EF-s 55-250mm f/4-5.6 IS sa vina cu pareri legate de acest obiectiv. Dupa ce am "studiat" pe net mai ales site-urile care vand accesorii foto parca imi vine tot mai mult sa achizitionez scest obiectiv. Acasa mai am binintales 18-55mm si un 50mm f/1.8.
Rog sfaturi legate in aceasta problema.
P.S
Credeti ca se merita achizitionat si SH?
Incep acest topic cu rugaminte ca cei care au folosit obiectivul Canon EF-s 55-250mm f/4-5.6 IS sa vina cu pareri legate de acest obiectiv. Dupa ce am "studiat" pe net mai ales site-urile care vand accesorii foto parca imi vine tot mai mult sa achizitionez scest obiectiv. Acasa mai am binintales 18-55mm si un 50mm f/1.8.
Rog sfaturi legate in aceasta problema.
P.S
Credeti ca se merita achizitionat si SH?
IonutTM- Mesaje : 56
Puncte : 68
Reputatie : 0
Data de inscriere : 30/07/2011
Re: Canon EF-s 55-250mm f/4-5.6 IS
Am avut acest obiectiv (cred ca l-am cumparat prin 2007). Pe scurt...
"Lungimea focala pe care o ofera si caracteristicile sale il fac perfect pentru uz general, de la portret sau fotografie de strada pana la poze in natura, de tip wild-life".
Obiectivul e construit exclusiv pentru a se potrivi pe camere EOS cu un obiectiv EF-S (crop). Nu merge pe full-frame! Compact si usor, EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS oferea, la acea data, cel mai lung interval de zoom din seria EF-S. Este echivalent cu 88-400mm pe full-frame.
Sistemul de stabilizare a imaginii detecteaza automat panning-ul, ceea ce-l face ideal pentru fotografii in miscare (sport, wild-life).
Fotografiile sunt foarte clare (sharp) chiar si atunci cand am setat deschiderea diafragmei la maxim. Cea mai clara poza am obtinut-o la 100mm si f/8.
Am observat ceva aberatii cromatice la deschideri mici ale diafragmei.
Nu este un obiectiv USM, focalizarea mi se pare, ACUM, lenta. Atunci mi se parea ok...
Macro nu am facut decat pentru teste. Are factor de marire 0,34x. Nu am fost impresionat atunci.
Cred ca pentru incepatori este un obiectiv ok... iar ca achizitionare SH... eu nu l-as lua (poate doar sa-l gasesc la 100 euro, asa da).
Subiecte similare
» CANON Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Di LD Macro + Canon EF 50mm f/1.8 II
» CANON EOS 550D VS CANON EOS 600D
» Canon Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS
» Canon 24-105 f/4L IS USM (obiectiv kit Canon 5D Mark ll)
» Canon EOS 60D +obiectiv Canon EF-S 18-135 mm
» CANON EOS 550D VS CANON EOS 600D
» Canon Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS
» Canon 24-105 f/4L IS USM (obiectiv kit Canon 5D Mark ll)
» Canon EOS 60D +obiectiv Canon EF-S 18-135 mm
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum