Splash | Stropi
+3
romulus
deraiatu
PremierPhoto
7 participanți
Forum CANON / Canonisti :: Arta fotografica :: Practica foto (Impartasire fotografii) :: Competitii / Concursuri (intre membrii forumului)
Pagina 1 din 1
Splash | Stropi
Am gasit pe un website un fel de tutorial despre cum se pot crea stropi... si m-am gandit sa incercam si noi (ca o provocare) si sa postam aici rezultatele.
"Tutorialul" poate fi vazut aici. Sunt si cateva exemple..
Cine este pentru?
"Tutorialul" poate fi vazut aici. Sunt si cateva exemple..
Cine este pentru?
Re: Splash | Stropi
Foarte interesant
deraiatu- Mesaje : 55
Puncte : 74
Reputatie : 0
Data de inscriere : 20/02/2011
Mai e valabila provocarea?
Daca da te rog sa ma ajuti si cu ceva informatii suplimentare legate de setarile care ar trebui folosite pentru a obtine astfel de fotografii.
Daca da te rog sa ma ajuti si cu ceva informatii suplimentare legate de setarile care ar trebui folosite pentru a obtine astfel de fotografii.
IonutTM- Mesaje : 56
Puncte : 68
Data de inscriere : 30/07/2011
este valabila.. si va fi.. numai sa se gaseasca amatori de "provocare"
Legat de setari... timpul de exp[unere este foarte important. Ideea este sa ingheti miscarea, si pentru asta ai nevoie de un timp cat mai scurt. Bineinteles, vei vrea sa pui accentul pe subiect, izolandu-l putin de fundal - asta se realizeaza prin folosirea unei diafragme deschise la maxim... ISo il alegi in functie de cata lumina ai. Bineinteles, toate cele 3 elemente trebuie combinate astfel incat sa ai expunerea corecta!
Legat de setari... timpul de exp[unere este foarte important. Ideea este sa ingheti miscarea, si pentru asta ai nevoie de un timp cat mai scurt. Bineinteles, vei vrea sa pui accentul pe subiect, izolandu-l putin de fundal - asta se realizeaza prin folosirea unei diafragme deschise la maxim... ISo il alegi in functie de cata lumina ai. Bineinteles, toate cele 3 elemente trebuie combinate astfel incat sa ai expunerea corecta!
Mie imi place foarte mult,ce era mai fain,daca prindeai in cadru toata ceasca,in rest super. si eu am incercat dar nu prea am inteles treaba.
bodobaza- Mesaje : 16
Puncte : 30
Data de inscriere : 09/06/2011
Ionut, sunt impresionat. Bravo. Pentru prima incercare a iesit excelent.
Pentru a 2-a incercare, ai putea sa schimbi locatia; sa ai in cadru toata cana; sa incerci cu cafea sau cola; sa beneficiezi de lumina zilei - nu vei mai fii nevoit sa folosesti blitul (nu vor mai exista umbrele acelea dure).
Se pare ca ai intele foarte bine cum functioneaza treaba. Felicitari inca o data.
Pentru a 2-a incercare, ai putea sa schimbi locatia; sa ai in cadru toata cana; sa incerci cu cafea sau cola; sa beneficiezi de lumina zilei - nu vei mai fii nevoit sa folosesti blitul (nu vor mai exista umbrele acelea dure).
Se pare ca ai intele foarte bine cum functioneaza treaba. Felicitari inca o data.
Multumesc frumos.
Incercarile pentru aceasta poza au fost facute in bucatarie. Maine merg la casa unde o sa am curtea la dispozitie pentru mai multe incercari.
Daca mai ai astfel de teme le asteptam cu interes
Incercarile pentru aceasta poza au fost facute in bucatarie. Maine merg la casa unde o sa am curtea la dispozitie pentru mai multe incercari.
Daca mai ai astfel de teme le asteptam cu interes
Tipu' din tutorial se chinuie sa apese butonul aparatului in timp ce da drumul greutatii in cana.
Cred ca ar fi de ajutor o telecomanda sau un cablu declansator.
Cred ca ar fi de ajutor o telecomanda sau un cablu declansator.
Splash Result!
Incerc sa postez cateva incercari de ieri dimineata.. nu a fost lumina deloc am folosit iso mare si nu`mi place ce a iesit plus ca am facut multa mizerie
cam asa ceva a iesit . . .
cam asa ceva a iesit . . .
1
2
3
4
5
6
Sincer eu nu sunt deloc multzumit de ele. .astept feedback`uri!
2
3
4
5
6
Sincer eu nu sunt deloc multzumit de ele. .astept feedback`uri!
SorY- Mesaje : 39
Puncte : 49
Reputatie : 6
Data de inscriere : 10/08/2011
Fotografia nr 5 mi se pare cea mai reusita din set. Pacat ca nu ai folosit un trepied si nu ai avut mai multa lumina pentru un timp de expunere mai bun. Ideea nu e rea, o sa incerc si eu cat de curand. Am tot zis ca o sa o fac, dar m-am luat cu alte chestii...
Eu votez pentru foto 6. Ca idee incearca sa schimbi unghiul de fotografiere in sensul de a fi cu aparatul putin deasupra canii si nu in ultimul rand ia-ti un ajutor.
raspuns
Am facut chestia asta asa din curiozitate ca sa testez putin obiectivu sa vad daca rupe bine subiectul de background, cat despre trepied nu era nevoie decat daca vroiam sa schimb ungiul ca am pus aparatu pe masa, ,deci nu misca dar era foarte frig afara ca eram pe balcon si deabea am avut rabdare sa fac chestia asta, si de pe trepied nu puteam sa ma descurc singur ca misca mai mult decat sa fac ceva calumea, am folosit si iso 500 poate de aia par neclare. si sincer fotografia nr 6 mi se pare si mie cea mai apropiata de subiect. Am incercat cu blitzu slave dar nu am reusit sa urc timpul mai scurt de 1/200 eu caut acum fotografii realizate cu canon sa vad daca gasesc ceva atat de sharp ca si la nikon, incep sa ma indoiesc de canon cu toate ca nu vreau sa renunt la el! sper sa ma ajutati cu ceva fotografii calumea realizate cu CANON!
smilesan a scris:Am facut chestia asta asa din curiozitate ca sa testez putin obiectivu sa vad daca rupe bine subiectul de background, cat despre trepied nu era nevoie decat daca vroiam sa schimb ungiul ca am pus aparatu pe masa, ,deci nu misca dar era foarte frig afara ca eram pe balcon si deabea am avut rabdare sa fac chestia asta, si de pe trepied nu puteam sa ma descurc singur ca misca mai mult decat sa fac ceva calumea, am folosit si iso 500 poate de aia par neclare. si sincer fotografia nr 6 mi se pare si mie cea mai apropiata de subiect. Am incercat cu blitzu slave dar nu am reusit sa urc timpul mai scurt de 1/200 eu caut acum fotografii realizate cu canon sa vad daca gasesc ceva atat de sharp ca si la nikon, incep sa ma indoiesc de canon cu toate ca nu vreau sa renunt la el! sper sa ma ajutati cu ceva fotografii calumea realizate cu CANON!
Putin OFF-Topic, dar te-ai gandit ca poate pozele nu sunt atat de sharp datorita tie? Nu cred ca e camera de vina, ci cel care o manuieste. Acum, o imagine sharp, cam ce ar insemna pentru tine?? Poti sa-mi arati un exemplu de la Nikon, cu date EXIF si model camera + obiectiv?
Trebuie sa tii cont de soft-ul care il folosesti. Nu cred ca ai mentionat daca fotografiile le faci RAW sau JPEG....
Nu te poti astepta sa ai super calitate de la obiective de kit. Foloseste daca poti cele din seria L si cred ca iti vei schimba impresia.
Si inca o data... aratati exemple a ceea ce nu va multumeste.
cateva de-ale mele
In sfarsit am avut timp sa realizez si eu cateva foto din aceasta provocare. Toate sunt realizare cu Canon 7D si Canon 100mm f/2.8L Macro. Lichidul este Pepsi
1:
2:
3:
4:
1:
2:
3:
4:
Felicitari mai ales pentru poza nr. 3.
Votez foto 2, toate sunt super dar 2`ul mi se pare ce-a mai extraordinara, ne`ai dat clasa cele mai bune din toata provocarea!
Multumesc mult, insa nu am lansat provocarea asta pentru a da voturi, ci pentru a vedea cam ce poate realiza fiecare, si totodata sa invatam unii de la ceilalti.smilesan a scris:Votez foto 2, toate sunt super dar 2`ul mi se pare ce-a mai extraordinara, ne`ai dat clasa cele mai bune din toata provocarea!
Inca este deschisa provocarea... aveti si noi exemple; eu va stau la dispozitie daca aveti intrebari - voi nu trebuie decat sa aveti bunavointa si ceva timp.
Spor la fotografiat.
Reusite, mai ales foto 2...
Trebuie sa ies si eu zilele astea, sa stropesc... , ca in casa fac prea multa mizerie!
Trebuie sa ies si eu zilele astea, sa stropesc... , ca in casa fac prea multa mizerie!
Forum CANON / Canonisti :: Arta fotografica :: Practica foto (Impartasire fotografii) :: Competitii / Concursuri (intre membrii forumului)
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum