Miting aviatic, Turnu Severin, 26.iunie.2010
3 participanți
Forum CANON / Canonisti :: Arta fotografica :: Practica foto (Impartasire fotografii) :: Mijloace de transport (Fotografii cu masini, barci, motociclete, avioane, elicoptere, etc.)
Pagina 1 din 1
Re: Miting aviatic, Turnu Severin, 26.iunie.2010
Prima foto e preferata mea.
Sunt reusite toate.
Acum cativa ani am reusit si eu sa fotografiez un show aviatic dat de "Blue Angels". Fotografiile nu sunt extraordinare, dar... sunt facute cu un Canon 40D cu (kit) 28-135mm f/3.5-5.6
The Blue Angels by premier-photo.com, on Flickr
directions.. by premier-photo.com, on Flickr
acrobatics in the sky by premier-photo.com, on Flickr
Sunt reusite toate.
Acum cativa ani am reusit si eu sa fotografiez un show aviatic dat de "Blue Angels". Fotografiile nu sunt extraordinare, dar... sunt facute cu un Canon 40D cu (kit) 28-135mm f/3.5-5.6
The Blue Angels by premier-photo.com, on Flickr
directions.. by premier-photo.com, on Flickr
acrobatics in the sky by premier-photo.com, on Flickr
Imi plac .....
mitinguriile aviatice iti ofera oricand subiecte
spor!
mitinguriile aviatice iti ofera oricand subiecte
spor!
am si eu o intrebare. cum editati pozele de le oferiti atata culoare si claritate? eu tot incerc cu photoshop, dar inafara de contrast nu stiu nimic sa le fac. please help me!!. Am vazut si la premierphoto, la pozele cu fluturii. Am facut si poze cu canon 28-135mm dar nu imi iasa chiar asa de bine. again please help me!!
Tineghe- Mesaje : 78
Puncte : 120
Reputatie : 12
Data de inscriere : 08/11/2010
Tineghe a scris:am si eu o intrebare. cum editati pozele de le oferiti atata culoare si claritate? eu tot incerc cu photoshop, dar inafara de contrast nu stiu nimic sa le fac. please help me!!. Am vazut si la premierphoto, la pozele cu fluturii. Am facut si poze cu canon 28-135mm dar nu imi iasa chiar asa de bine. again please help me!!
iti trebuie multa rabdare si mai multa practica:
-balansul de alb (white balance)
-rabdare si practica
-cresterea saturatiei
-rabdare si practica
-scaderea zgomotului (recomand NoiseNinja) eventual un filtru de ascutire (unsharp mask) etc. etc. etc.
cauta pe torente tutorialele de la lynda.com si o sa devii profesor in post-procesare
la pozele cu fluturii: cele facute cu Powershot - is exact cum au iesit din camera.
La cea facuta cu 40D cred ca este putin editata in DPP.
Daca alegi sa faci RAW este usor de modificat. Ideea este sa ai un balans de alb cat mai apropiat de ceea ce vezi cu ochiul liber (setat manual in grade K, sau calibrat). Eu in cazul acela nu am facut decat sa aleg "sunny" din camera. In rest - expunerea sa fie corecta; iar la postprocesare imi place sa cresc putin contrastul. Foarte foarte rar umblu la saturatie. Canon stie sa redea tonurile foarte bine, insa adauga cam mult rosu - tinand cont de asta, in Lightroom se poate ajusta.
Sper sa te ajute putin
-- EDIT --
Legat de claritate.. aici conteaza mult si sticla folosita. Fiecare obiectiv are asa zis-ul "sweet spot" - unde este foarte sharp. In general pe al f/5.6 - f/8 cam toate sunt foarte sharp.
Eliminarea zgomotului la postprocesare ajuta, dar nu intotdeauna. Spre exemplu am foto facute la ISO 800 sau chiar 1250, iar la print nu iti dai seama. Nu se va vedea niciodata acel zgomot - tine cont ca pe display totul este diferit fata de print. Daca pe dispaly o sa vez zgomot, la print ai toate sansele sa nu observi. Asta fiind zis, in functie de destinatia fotografiei - se face prelucrarea.
La cea facuta cu 40D cred ca este putin editata in DPP.
Daca alegi sa faci RAW este usor de modificat. Ideea este sa ai un balans de alb cat mai apropiat de ceea ce vezi cu ochiul liber (setat manual in grade K, sau calibrat). Eu in cazul acela nu am facut decat sa aleg "sunny" din camera. In rest - expunerea sa fie corecta; iar la postprocesare imi place sa cresc putin contrastul. Foarte foarte rar umblu la saturatie. Canon stie sa redea tonurile foarte bine, insa adauga cam mult rosu - tinand cont de asta, in Lightroom se poate ajusta.
Sper sa te ajute putin
-- EDIT --
Legat de claritate.. aici conteaza mult si sticla folosita. Fiecare obiectiv are asa zis-ul "sweet spot" - unde este foarte sharp. In general pe al f/5.6 - f/8 cam toate sunt foarte sharp.
Eliminarea zgomotului la postprocesare ajuta, dar nu intotdeauna. Spre exemplu am foto facute la ISO 800 sau chiar 1250, iar la print nu iti dai seama. Nu se va vedea niciodata acel zgomot - tine cont ca pe display totul este diferit fata de print. Daca pe dispaly o sa vez zgomot, la print ai toate sansele sa nu observi. Asta fiind zis, in functie de destinatia fotografiei - se face prelucrarea.
multam de sfaturi si cu rabdare, rabdare am sa caut ceva tutoriale despre procesarea pozelor. si apropo de canon 28-135mm, ca cat trebuie sa fie reglata diafragma pentru o poza sharp?
Tineghe- Mesaje : 78
Puncte : 120
Reputatie : 12
Data de inscriere : 08/11/2010
Cred ca in curand o sa fac un webinar despre prostprocesare cu Canon Digital Photo Professional - softul ce vine gratuit cu fiecare DSLR. O sa va tin la curent
Subiecte similare
» Photowalk - Brasov, 18 iulie 2010
» Canon a iesit pe locul 1 in 2010
» WorldWidePhotoWalk - Brasov (24 iulie 2010) - locuri limitate
» Propunere intalnire Brasov 2011
» ConCURS - Primavara 2010! (Tema: "MARTISOR")
» Canon a iesit pe locul 1 in 2010
» WorldWidePhotoWalk - Brasov (24 iulie 2010) - locuri limitate
» Propunere intalnire Brasov 2011
» ConCURS - Primavara 2010! (Tema: "MARTISOR")
Forum CANON / Canonisti :: Arta fotografica :: Practica foto (Impartasire fotografii) :: Mijloace de transport (Fotografii cu masini, barci, motociclete, avioane, elicoptere, etc.)
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum