adaptor FD -EF
2 participanți
Pagina 1 din 1
adaptor FD -EF
Salutare. M-am gandit sa-mi cumpar un adaptor de la FD la EF si nu stiu exact ce sa aleg. am vazut ca sunt doua tipuri de adaptoare; unul cu optica (sticla), iar al doilea fara optica. Eu am inteles ca cel cu optica te lasa sa focalizezi la infinit, dar se pierde din calitatea pozelor, iar cel fara optica, nu te lasa se focalizezi la infinit dar nu pierzi din calitatea imagini.
Stie careva care e varianta cea mai buna? Se pierde mult din calitatea imagini?
Eu m-am gandit sa-mi iau fara optica dar imi este frica ca nu o sa pot face poze la un subiect aflat la o distanta de 20-30m. Spunea cineva, ca in cazul in care obiectivul FD folosit are distanta de focalizare 20m, iar apoi semnul de infinit pe scala de focus, nu am sa reusesc sa focalizez un subiect aflat la o distanta mai mare de 20m. (ex. 30-40m)
Este cineva dintre voi care a folosit sau foloseste genul acesta de adaptoare?
Stie careva care e varianta cea mai buna? Se pierde mult din calitatea imagini?
Eu m-am gandit sa-mi iau fara optica dar imi este frica ca nu o sa pot face poze la un subiect aflat la o distanta de 20-30m. Spunea cineva, ca in cazul in care obiectivul FD folosit are distanta de focalizare 20m, iar apoi semnul de infinit pe scala de focus, nu am sa reusesc sa focalizez un subiect aflat la o distanta mai mare de 20m. (ex. 30-40m)
Este cineva dintre voi care a folosit sau foloseste genul acesta de adaptoare?
Tineghe- Mesaje : 78
Puncte : 120
Reputatie : 12
Data de inscriere : 08/11/2010
Re: adaptor FD -EF
Nu am folosit niciodata, dar am gasit ceva pe net legat de treaba asta care poate iti este de folos: http://photonotes.org/articles/eos-manual-lenses/#canonfd
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum