Canon EOS 500D / Rebel T1i
+2
mann2009
Admin
6 participanți
Pagina 1 din 1
CANON 500D
Sint un fericit posesor al acestui aparat CANON 500D...
Ma intereseaza absolut totul despre utilizarea lui.
Astept noi pareri de la voi cit mai curind.
Ma intereseaza absolut totul despre utilizarea lui.
Astept noi pareri de la voi cit mai curind.
mann2009- Mesaje : 5
Puncte : 9
Reputatie : 0
Data de inscriere : 08/04/2010
Re: Canon EOS 500D / Rebel T1i
Depinde ce te intereseaza...
Depinde daca e primul D-SLR cu care intrii in contact... Treci de la alt D-SLR la Canon? Parerea mea este ca meniul este foarte simplu si intuitiv...
Da mai multe detalii despre ce vrei sa aflii.
Depinde daca e primul D-SLR cu care intrii in contact... Treci de la alt D-SLR la Canon? Parerea mea este ca meniul este foarte simplu si intuitiv...
Da mai multe detalii despre ce vrei sa aflii.
gnash- Moderator
Puncte : 63
Reputatie : 2
Data de inscriere : 08/02/2010
SALUT !
Da e primul DSLR !
Primul aparat ...un Canon 710is ... , il am si acum si este foarte bun...
De exemplu , m-ar interesa cam ce obiectiv ar fi cel mai indicat pentru 500D, momentan am 18-55 cel de kit...
Da e primul DSLR !
Primul aparat ...un Canon 710is ... , il am si acum si este foarte bun...
De exemplu , m-ar interesa cam ce obiectiv ar fi cel mai indicat pentru 500D, momentan am 18-55 cel de kit...
De obicei, in kituri, producatorii nu pun obiectivele cele mai bune, ci un obiectiv care sa ofere utilizatorului aparatului satisfactia ca l-a cumparat si a tras si cateva cadre. Sigur ai observat ce ieftin este obiectivul asta de kit vandut separat, undeva la 300-350 lei.
Ca raport calitate/pret acest obiectiv este excelent: e foarte bun pentru incepatori, insa dupa ce capeti ceva experienta in ale fotografiei constati ca are multe minusuri. De exemplu, si este parerea mea... culorile mi se par sterse, mohorate, nu este destul de "sharp" iar daca ma gandesc la deschiderea maxima a diafragmei, obiectivul este intunecos. Astea sunt doar cateva exemple.
Daca m-as gandi la puncte forte, cred ca are un pret excelent, are si o plaja focala care te ajuta la un "mic" zoom.
Eu zic ca pentru cei care sunt la inceput de drum in folosirea dslr-urilor este excelent. Pentru restul... nu merita.
Si eu am tot un 500D (sau si un... 500D) si l-am cumparat tot cu obiectiv, in ideea ca in 1-2 ani sa-l pot vinde. Obiectivul l-am schimbat in secunda 2! Bun, se zice ca cea mai buna compatibilitate o ofera un obiectiv de la aceeasi firma cu body-ul, dar eu mi-am cumparat cateva obiective de la TAMRON. Personal, pentru ca esti incepator, dupa cum spui, eu ti-as recomanda un obiectiv de la Tamrom, cu stabilizare optica si un zoom de 15, respectiv Tamron 18-270 VC. N-o sa-l mai dai jos de pe aparat, iti garantez, decat in momentul in care vrei "si altceva": evenimente sportive, nunti, botezuri, macro, etc.
Lumina buna iti doresc!
Ca raport calitate/pret acest obiectiv este excelent: e foarte bun pentru incepatori, insa dupa ce capeti ceva experienta in ale fotografiei constati ca are multe minusuri. De exemplu, si este parerea mea... culorile mi se par sterse, mohorate, nu este destul de "sharp" iar daca ma gandesc la deschiderea maxima a diafragmei, obiectivul este intunecos. Astea sunt doar cateva exemple.
Daca m-as gandi la puncte forte, cred ca are un pret excelent, are si o plaja focala care te ajuta la un "mic" zoom.
Eu zic ca pentru cei care sunt la inceput de drum in folosirea dslr-urilor este excelent. Pentru restul... nu merita.
Si eu am tot un 500D (sau si un... 500D) si l-am cumparat tot cu obiectiv, in ideea ca in 1-2 ani sa-l pot vinde. Obiectivul l-am schimbat in secunda 2! Bun, se zice ca cea mai buna compatibilitate o ofera un obiectiv de la aceeasi firma cu body-ul, dar eu mi-am cumparat cateva obiective de la TAMRON. Personal, pentru ca esti incepator, dupa cum spui, eu ti-as recomanda un obiectiv de la Tamrom, cu stabilizare optica si un zoom de 15, respectiv Tamron 18-270 VC. N-o sa-l mai dai jos de pe aparat, iti garantez, decat in momentul in care vrei "si altceva": evenimente sportive, nunti, botezuri, macro, etc.
Lumina buna iti doresc!
gnash- Moderator
Puncte : 63
Data de inscriere : 08/02/2010
Vreau sa cumpar un obiectiv cit de curind , trebuie sa ma hotarasc doar la marca (Canon,Tamrom,Sigma,Tokina).
Este un hobby pentru mine, si cu ocazia asta vreau sa il descopar.
Ma intereseaza chiar un obiectiv L , care sa fie luminos si cu o plaja de zoom potrivita.
Am inteles ca ai numai obiective Tamrom , ce te-a determinat sa alegi marca asta .
Ai mai probat si alte obiective ?
Chiar daca ma duc la magazin si le probez , nu am inca experienta necesara sa le apreciez cel mai bine .
Care e diferenta intre un obiectiv cu distanta focala fixa si unul cu transfocare, cu ce ar fi unul mai bun decit celalalt?
Este un hobby pentru mine, si cu ocazia asta vreau sa il descopar.
Ma intereseaza chiar un obiectiv L , care sa fie luminos si cu o plaja de zoom potrivita.
Am inteles ca ai numai obiective Tamrom , ce te-a determinat sa alegi marca asta .
Ai mai probat si alte obiective ?
Chiar daca ma duc la magazin si le probez , nu am inca experienta necesara sa le apreciez cel mai bine .
Care e diferenta intre un obiectiv cu distanta focala fixa si unul cu transfocare, cu ce ar fi unul mai bun decit celalalt?
Cred ca acest subiect se incadreaza cel mai bine la categoria "OBIECTIVE". Mutati discutia acolo!
Salutare!
Recent am trecut si eu pe DSLR si am inceput cu un Canon 500D. Am reusit sa fac rost si de un sigma 18-200. Ca incepator, aparatul imi place foarte mult si mi se pare foarte comod si ergonomic.
O singura problema am, si din ce am citit pe net, nu sunt singurul. Granulatie ISO destul de evidenta, chiar si la ISO 100. Stie cineva care ar putea fi rezolvarea? In afara de folosirea photoshopului.
Recent am trecut si eu pe DSLR si am inceput cu un Canon 500D. Am reusit sa fac rost si de un sigma 18-200. Ca incepator, aparatul imi place foarte mult si mi se pare foarte comod si ergonomic.
O singura problema am, si din ce am citit pe net, nu sunt singurul. Granulatie ISO destul de evidenta, chiar si la ISO 100. Stie cineva care ar putea fi rezolvarea? In afara de folosirea photoshopului.
road_menace- Mesaje : 9
Puncte : 13
Data de inscriere : 06/07/2011
road_menace a scris:Salutare!
Granulatie ISO destul de evidenta, chiar si la ISO 100. Stie cineva care ar putea fi rezolvarea? In afara de folosirea photoshopului.
Un anumit grad de granulatie este normal. Posteaza te rog niste imagini ca exemplu, sau adauga un link catre imaginile la rezulutie mare; dupa ceea ne putem exprima cu privire la acest lucru.
din pacate nu reusesc sa gasesc un site care sa la lase sa pun pozele la 15Mp. Am incercat si pe flickr si imageshack. sper sa se vada ceva, ca e prima data cand folosesc filckr http://www.flickr.com/photos/65745622@N07/5987122006/in/photostream/
Poate doar mi se pare, ca sunt incantat de noua achizitie, dar de cand am inceput sa folosesc 18-200 si nu 18-55, parca nu mai este asa evidenta granulatia. Doar cand subexpun putin pozele atunci se vede. In rest, pare a fi ok
Poate doar mi se pare, ca sunt incantat de noua achizitie, dar de cand am inceput sa folosesc 18-200 si nu 18-55, parca nu mai este asa evidenta granulatia. Doar cand subexpun putin pozele atunci se vede. In rest, pare a fi ok
road_menace- Mesaje : 9
Puncte : 13
Data de inscriere : 06/07/2011
EU am 500D cu obiectiv Sigma 18-200mm si nu mi se pare granulatia mare nici la ISO 400. Abia pe la ISO 800 incepe sa se vada cat de cat. Oricum, daca faci fotografiile in RAW e usor dupa aia sa scapi de noise in Photoshop.
Subiecte similare
» EOS REBEL T1i / 500D Firmware Update Version 1.1.0
» Cumpar CANON 500D kit
» Canon EOS 450D / Digital Rebel XSi
» Canon EOS 350D / Rebel XT
» Canon EOS 550D / Rebel T2i
» Cumpar CANON 500D kit
» Canon EOS 450D / Digital Rebel XSi
» Canon EOS 350D / Rebel XT
» Canon EOS 550D / Rebel T2i
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum: