Manfrotto 785B Modo (Trepied foto/video)
4 participanți
Forum CANON / Canonisti :: Accesorii :: Alte accesorii (Oculare / Vizoare, Huse ploaie / Carcase subacvatice, Calorimetre, Cabluri, etc)
Pagina 1 din 1
Manfrotto 785B Modo (Trepied foto/video)
Date tehnice:
- lungime inchis: 43.5 cm
- inaltime minima: 17.5 cm
- inaltime maxima: 150.5 cm (127cm cu coloana centrala lasata)
- greutate: 980g
- capacitate de sustinere: 1 kg
- posibilitate de rotire panoramica 360 grade
- material de constructie: aluminiu si technopolymer
- sectiuni picior: 5
- unghi de inclinare a picioarelor: 23, 45 si 80 grade
- placuta de prindere rapida cu surub de 1/4"
L-am cumparat de aici si l-am testat.
Primul lucru: am cautat (pe net) un cap de schimb... In caz ca-l veti rupe pe cel original, va trebui sa cumparati un trepied intreg pentru ca piese de schimb pentru el nu veti gasi la un pret care sa merite.
Este usor, rapid de instalat si pozitionat, flexibil.
Daca aparatul impreuna cu obiectivul nu cantaresc mai mult de 1 kg e solutia ideala calitate-pret, dar un SLR cu obiectiv depasesc aceasta greutate. De aici concluzionam ca e proiectat pentru camere compacte (sau camere video usoare).
Am pus totusi un SLR pe el: daca aveti lentile lungi nu este deloc indicat, dar pentru "prime", macro si wide e ok.
Nu are nivela si nu ni s-a parut foarte stabil (cu SLR).
Re: Manfrotto 785B Modo (Trepied foto/video)
Pai in general piesele de schimb (pentru orice) sunt mai scumpe in Romania. Iar daca vrei sa schimbi ceva trebuie sa mergi la reprezentanta (asta daca vrei o piesa originala)... si asta costa timp.
gnash- Moderator
Puncte : 63
Reputatie : 2
Data de inscriere : 08/02/2010
Ei da.. fara suparare, as putea spune ca in cazul in care vrei un trepied, ete nevoie sa iti faci temele bine de tot.. La vremea cand mi-am achizitionat eu trepiedul (Manfrotto 190xProB) am cautat pe situl producatorului datele tehnice, apoi am fost in magazin sa vad cum se comporta acest trepied cu echipamentul care il am.. Daca ai un DSLR decent, cu un tele obiectiv, primul lucru la care te gandesti este siguranta si apoi greutatea suportata. Am stiut de la inceput ca voi avea la un moment dat un 70-200mm f/2.8 - care este o lentila destul de grea.. la care se mai adauga greutatea camerei.. Asa am ajuns la Manfrotto 190xProB .. care initial a venit cu un cap pan/tilt (804RC2 3-Way Pan/Tilt), care insa nu ma avantajeaza la forografia de eveniment, drept care am achizitionat un alt cap pe bila (486RC2). 804RC2 este de vanzare pentru cei interesati.
dacapostai nitel ami devreme iti recomandam un 484rc2...
eu l-am folosit cu succes cu sigma 170-500 si canon 35-350L si este si foarte usor de manipulat.
in alta ordine de idei eu sunt curios cum tragi eveniment cu trepiedul...
eu l-am folosit cu succes cu sigma 170-500 si canon 35-350L si este si foarte usor de manipulat.
in alta ordine de idei eu sunt curios cum tragi eveniment cu trepiedul...
Eveniment cu trepiedul.. pentru a ma face inteles: il foloses in Biserica, pentru cadrele formale si/sau in timpul ceremoniei.. pentru ca nu vreau sa urc foarte mult in ISO, si vreau sa folosesc o apertura cat mai mare.. undeva intre f/2.8 si maxim f/4. Nu de fiecare data, lumina din biserica este suficienta, si in plus, exista biserici unde folosirea blitului este limitata.
un exemplu de astfel de foto..
un exemplu de astfel de foto..
peste a scris:dacapostai nitel ami devreme iti recomandam un 484rc2...
Nici de cel care il am acum, respectiv 486RC2, nu sunt 100% multumit, drept motiv, il vand si pe acesta. Ce am gasit foarte functional pentru mine, este Manfrotto 222 Joystick Head
hmmm... eu din ce vad acolo, bine ce e drept nu ai exif deci nu imi pot da seama, as fi tras iso1600 @ f1.4 - f2 din mana fara flash
Poza respectiva e singura care o am publica.. si doar pt exemplu. Este din mana facuta, la ISO 1250 f/2.8 cu 1/320 @70mm. Pt genul asta de foto folosesc trepiedul... cand cobor ISO . Asta nu inseamna ca cei care se avanta in fotografia de eveniment, trebuie sa faca ca si mine
Am uitat sa mentionez ca mai sunt fotografiile cu "sala" de petreceri (detaliile), care sunt facute de pe trepied, unde nu folosesc deloc blit..
Am uitat sa mentionez ca mai sunt fotografiile cu "sala" de petreceri (detaliile), care sunt facute de pe trepied, unde nu folosesc deloc blit..
Admin a scris:... In caz ca-l veti rupe pe cel original, va trebui sa cumparati un trepied intreg pentru ca piese de schimb pentru el nu veti gasi la un pret care sa merite.
Nu prea sunt de acord cu afirmatia asta. In primul rand, nu este asa de usor sa-l rupi, iar daca intr-adevar se intampla asta, piesele de schimb nu sunt la preturi inaccesibile.... Cauta pe situl oficial Manfrotto pentru detalii
Subiecte similare
» Tamrac ZipShot - Trepied foto/video
» Studioul foto de acasa (VIDEO)
» echipament de vanzare
» Recomandare trepied
» inel pentru montare obiectiv pe trepied
» Studioul foto de acasa (VIDEO)
» echipament de vanzare
» Recomandare trepied
» inel pentru montare obiectiv pe trepied
Forum CANON / Canonisti :: Accesorii :: Alte accesorii (Oculare / Vizoare, Huse ploaie / Carcase subacvatice, Calorimetre, Cabluri, etc)
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum