Sigma sau Canon?!
4 participanți
Pagina 1 din 1
Ce sa aleg?!
Sigma sau Canon?!
Salut, ma tot gandesc si razgandesc in legatura cu un obiectiv pentru aparatul meu Canon EOS 500D. Oscilez intre Sigma 70-300 si Canon 70-300. Diferenta de pret este mica (10-12 milioane), dar am inteles ca Sigma ar avea unele avantaje la contrast. Pe mine m-ar interesa care este mai bun din punctul de vedere al focalizarii, pentru ca este importanta claritatea imaginii, mai ales ca fotografiile vor fi publicate pe site-ul personal de fotografie. Credeti ca ma puteti ajuta cu un sfat?! Ce obiectiv preferati pentru seria EOS?! Multumesc anticipat.
Re: Sigma sau Canon?!
Eu ti-as recomanda Canon. Eu am un canon 75-300 USM, iar legat de focalizare este foarte ok.
In legatura cu sigma: am avut un sigma 100-300mm la care s-a srticat diafragma, adica nu puteai face poze doar cu diafragmadeschisa, aceeasi problema a mai avut-o si un prieten cu 2 obiective sigma mai mici.
Numai bine.
In legatura cu sigma: am avut un sigma 100-300mm la care s-a srticat diafragma, adica nu puteai face poze doar cu diafragmadeschisa, aceeasi problema a mai avut-o si un prieten cu 2 obiective sigma mai mici.
Numai bine.
Tineghe- Mesaje : 78
Puncte : 120
Reputatie : 12
Data de inscriere : 08/11/2010
Daca ar fi sa aleg intre Sigma si Canon, as alege Tamron... Tamron nu m-a dezamagit niciodata. Cu Sigma am avut probleme de focalizare (am avut 2 obiective, de abia am asteptat sa scap de ele...). As alege Tamron si pentru motivul ca e din gama noua, cu o tehnologie mai noua decat Canon.
Am sa fac niste comparatii concrete si am sa incerc sa pun niste poze realizate cu fiecare obiectiv in parte.
Am sa fac niste comparatii concrete si am sa incerc sa pun niste poze realizate cu fiecare obiectiv in parte.
gnash- Moderator
Puncte : 63
Reputatie : 2
Data de inscriere : 08/02/2010
Andreea, inainte de a merge mai departe cu achizitionarea unui obiectiv, daca nu ai facut-o deja trebuie sa iti pui niste intrebari:
1. care este bugetul meu?
2. ce intentionez sa fac cu acest obiectiv - a se citi ce fel de fotografie?
3. care sunt avantajele tehnice ale unui obiectiv Canon si altul non-Canon
4. ma intereseaza calitatea fotografiilor?
Totodata, iti recomand sa cauti pe internet review-uri facute de profesionisti pentru obiectivele in cauza. Spre exemplu, cand am cautat pentru mine un obiectiv am oscilat intre Canon 24-70mm f/2.8L si echivalentul de la Sigma. Am ales Canon, desi costa mult mai mult decat Sigma deoarece ma intereseaza calitatea fotografiilor finale. Sigma are aberatii cromatice foarte mari in comparatie cu Canon, si pentru mine este inacceptabil. Este adevarat ca toate obiectivele au aberatii cromatice/optice, insa sunt obiective care sunt facute atat de bine incat aberatiile tind mult spre zero.
Unul dintre website-urile foarte bune in review-uri pentru foto este PhotoZone si vi-l recomand.
1. care este bugetul meu?
2. ce intentionez sa fac cu acest obiectiv - a se citi ce fel de fotografie?
3. care sunt avantajele tehnice ale unui obiectiv Canon si altul non-Canon
4. ma intereseaza calitatea fotografiilor?
Totodata, iti recomand sa cauti pe internet review-uri facute de profesionisti pentru obiectivele in cauza. Spre exemplu, cand am cautat pentru mine un obiectiv am oscilat intre Canon 24-70mm f/2.8L si echivalentul de la Sigma. Am ales Canon, desi costa mult mai mult decat Sigma deoarece ma intereseaza calitatea fotografiilor finale. Sigma are aberatii cromatice foarte mari in comparatie cu Canon, si pentru mine este inacceptabil. Este adevarat ca toate obiectivele au aberatii cromatice/optice, insa sunt obiective care sunt facute atat de bine incat aberatiile tind mult spre zero.
Unul dintre website-urile foarte bune in review-uri pentru foto este PhotoZone si vi-l recomand.
Subiecte similare
» Sigma 17-70mm f/2.8-4.5 DC Macro - Canon EF-S
» OBIECTIV SIGMA 70-300MM F4-5.6 DG APO MACRO for CANON
» SIGMA 80-400mm1:4,5 DG EX OPTICAL STABILIZER PENTRU CANON EF
» CANON Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Di LD Macro + Canon EF 50mm f/1.8 II
» CANON EOS 550D VS CANON EOS 600D
» OBIECTIV SIGMA 70-300MM F4-5.6 DG APO MACRO for CANON
» SIGMA 80-400mm1:4,5 DG EX OPTICAL STABILIZER PENTRU CANON EF
» CANON Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Di LD Macro + Canon EF 50mm f/1.8 II
» CANON EOS 550D VS CANON EOS 600D
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum: